22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalMilitari turci şi ruşi patrulează în nord-estul Siriei

Militari turci şi ruşi patrulează în nord-estul Siriei

Misiunile de patrulare au început la ora 9.00 GMT (12.00, ora României), într-un sat din regiunea Dirbassiyeh, a constatat corespondentul AFP aflat de partea turcă a frontierei, unde armata turcă a adus jurnalişti pentru a putea acoperi evenimentul.

Militarii, la bordul a aproximativ zece vehicule militare turce şi ruse s-au îndreptat către estul Dirbassiyeh, pentru a patrula într-o fâşie de teritoriu cu o lungime de câteva zeci de kilometri, potrivit unor surse militare turce.

În baza unui acord încheiat la 22 octombrie la Soci între preşedinţii turc Recep Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin, miliţia kurdă siriană Unităţile Protecţiei Poporului (YPG) a avut ultimatum până marţi, la ora 15.00 GMT (18.00, ora României), să se retragă din poziţii de la frontiera cu Turcia.

”Primele patrule turco-ruse comune cu unităţi terestre şi aeriene sunt în curs în nord-estul Siriei, conform acordului de la Soci”, a confirmat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat.

Turcia intenţionează să implementeze o ”zonă de securitate” cu o lăţime de 30 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, pentru a o despărţi de YPG, pe care le cataloghează drept ”teroriste”, dar care sunt aliatele occidentalilor în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă