Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Milos Zeman  (Foto: http://portugalresident.com)

Milos Zeman (Foto: http://portugalresident.com)

Milos Zeman, prietenul lui Putin, este favorit în alegerile prezidențiale din Cehia

În Cehia au loc vineri şi sâmbătă alegeri prezidenţiale, iar preşedintele în exerciţiu, Milos Zeman, este creditat cu prima şansă de sondajele de opinie, informează, vineri, DPA citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Potrivit sondajelor, Zeman nu va obţine însă peste 50 la sută din voturi în primul tur, deci va avea loc şi turul al doilea, pe 26-27 ianuarie.

Dintre cei opt contracandidaţi ai actualului şef al statului, cele mai mari şanse de a ajunge în turul al doilea le are Jiri Drahos, în vârstă de 68 de ani, profesor de chimie, fost preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Cehiei.

Zeman, în vârstă de 73 de ani, şi-a făcut campanie cu poziţii anti-imigraţie şi susţinând ideea unui referendum privind retragerea Cehiei din Uniunea Europeană, deşi el personal doreşte ca ţara să îşi păstreze statutul de membru al Uniunii.

În Cehia, preşedintele are atribuţii limitate, dar DPA apreciază că poate influenţa semnificativ opinia publică.

La alegerile prezidenţiale au drept de vot 8,4 milioane de cetăţeni cehi. Urnele vor fi deschise vineri între orele 14 şi 22 şi sâmbătă între 8 şi 14.

Primele rezultate sunt aşteptate sâmbătă noaptea.

Comentarii

loading...