Miniştrii de Externe ai ţărilor G7 îşi declară opoziţia faţă de "comportamentul malign" al Rusiei

Miniştrii de Externe ai ţărilor G7 îşi declară opoziţia faţă de "comportamentul malign" al Rusiei

Miniştrii de Externe ai ţărilor din grupul statelor puternic industrializate (G7) şi-au manifestat unanim opoziţia faţă de "comportamentul malign al Rusiei", dar şi deschiderea pentru dialog cu Moscova, a declarat un oficial american, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Ţările (membre) au analizat paşii pe care i-au luat pentru a contracara tendinţele negative lansate de Kremlin, care ameninţă pacea şi securitatea", a declarat oficialul.

"În ceea ce priveşte Siria, miniştrii au reamintit că Rusia este garantul armelor chimice din Siria şi nu a reuşit în acest rol", potrivit oficialului american.

Grupul celor şapte mari economii ale lumii este alcătuit din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franţa, Italia şi Japonia.

Miniştrii, care se vor afla în vizită la Toronto timp de două zile, discută de asemenea şi despre recentele evenimente din Peninsula Coreea, Siria, Orientul Mijlociu şi Venezuela. Discuţiile, care se încheie luni, vor ajuta la pregătirea unui summit G7, care va avea loc în Canada la începutul lunii iunie.

Comentarii

loading...