Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministru demis în Grecia din cauza incendiilor de lângă Atena

Ministru demis în Grecia din cauza incendiilor de lângă Atena

Ministrul adjunct responsabil cu ordinea publică şi protecţia cetăţenilor, Nikos Toskas, a fost demis vineri după incendiile care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena, a anunţat biroul premierului grec Alexis Tsipras, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mihai Cernea 0 comentarii

„Premierul a acceptat demisia lui Nikos Toskas”, a afirmat biroul lui Alexis Tsipras într-un comunicat.

Gestionarea dezastrului de către guvernul elen a atras criticile opoziţiei, care a cerut demisia responsabililor. Săptămâna trecută, Toskas a declarat că i-a oferit demisia premierului Tsipras, dar că acesta a refuzat.

Într-un scurt comunicat, biroul premierului a anunţat că Tsipras i-a acceptat demisia lui Toskas în cadrul „unei scurte întrevederi” cu acesta, în cursul căreia „i-a mulţumit pentru cooperarea din toţi aceşti ani”.

Responsabilităţile privind protecţia civilă i-au fost încredinţate ministrului de interne Panos Skourletis.

Partidele de opoziţie au acuzat guvernul că nu a avertizat aşa cum ar fi trebuit populaţia asupra pericolului şi nu ar fi dat suficiente dispoziţii pentru o eventuală evacuare a locuitorilor. Ele au acuzat de asemenea guvernul că ar fi încercat să ascundă amploarea dezastrului timp de mai multe ore.

Comentarii

loading...