9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul afacerilor europene: Franţa nu va primi lecţii de la Italia

Ministrul afacerilor europene: Franţa nu va primi lecţii de la Italia

Cu peste 230 de migranţi la bord, vasul Lifeline se află în aşteptare în apele internaţionale din Mediterana Centrală, aceasta fiind cea de-a doua navă de salvare din ultimele săptămâni, după Aquarius, care arată divizările existente între statele membre ale UE în legătură cu gestionarea problemei refugiaţilor şi a migranţilor economici.

”Generozitatea Franţei nu poate fi pusă sub semnul întrebării de oricine şi nu este în măsură domnul Salvini, care îşi închide porturile (pentru migranţi), să îi dea lecţii Franţei”, a declarat Nathalie Loiseau pentru postul de televiziune France 2.

În opinia sa, Europa trebuie să facă mai mult pentru a ajutate state membre ale Uniunii Europene, precum Italia şi Grecia, unde ajung mulţi migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care fug de conflictele din ţările lor. Totuşi, Loiseau a subliniat că dreptul internaţional este clar în ceea ce priveşte locul în care trebuie să fie primită nava Lifeline.

”Cel mai apropiat port este în sudul Italiei. Acest lucru nu convine tuturor, dar acesta este dreptul internaţional”, a accentuat oficialul francez.

Nathalie Loiseau a apreciat că Europa nu se confruntă cu o criză a migraţiei de amploarea celei din 2015 şi a adăugat că actuala criză are mai degrabă conotaţii politice. ”Este o criză politică întrucât populiştii din Europa, membri ai guvernelor de coaliţie sau aflaţi la conducerea guvernelor, folosesc imigraţia pentru a face dificilă viaţa Uniunii Europene, pentru că ei urăsc are UE”, a explicat Loiseau.

Anterior în această lună, ministrul de interne italian Matteo Salvini a anunţat că Italia nu va mai primi în porturile sale nave cu migranţi ale ONG-urilor. Nava Aquarius, cu peste 600 de migranţi la bord, a aşteptat mai multe zile înainte de a fi primită în final în portul spaniol Valencia.

În ultimele zile, guvernul italian a ameninţat că va pune sub sechestru două nave ale organizaţiei neguvernamentale germane Mission Lifeline – Lifeline, cu peste 230 de migranţi la bord, şi Seefuchs – dacă acestea vor acosta într-un port italian.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă