23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMinistrul Brexitului îi acuză pe politicienii europeni de „o gândire leneşă”

Ministrul Brexitului îi acuză pe politicienii europeni de „o gândire leneşă”

Vorbind la summit-ul UE de la Sibiu joi dimineaţa, Barclay a declarat că politicienii europeni ar trebui să fie mai pozitivi în ceea ce priveşte ieşirea Marii Britanii din blocul european.

Liderii europeni nu sunt aşteptaţi să discute despre Brexit la întâlnire.

Barclay a participat la Sibiu la o discuţie în care i-a criticat pe europeni pentru atitudinea lor faţă de Brexit.

„Brexitul are legătură, din perspectiva mea, cu valori comune, dorinţa de a avea o relaţie politică, identificarea provocărilor comune dar şi capacitatea de a privi înainte fără să ne întoarcem mereu la un vot de acum trei ani”, a declarat el.

Barclay a adăugat că decizia de a părăsi UE a fost văzută des pe continent ca pe ceva „ce ar trebui pedepsit în loc de o oportunitate de care s-ar putea profita”.

„Prea des cred că este vorba de o gândire leneşă privind Brexitul”, a declarat el, argumentând că votul pro-Brexit a fost unul pentru „încredere, optimism, o dorinţă de a fi mai global. Cu siguranţă nu a fost pentru Nigel Farage şi felul în care portretizează el englezii”.

El a adăugat că politicienii de pe continent ar trebui să ia în considerare oportunităţile pe care viitoarea relaţie dintre Marea Britanie şi UE le va aduce.

Barclay a ţinut de asemenea un discurs în faţa majoritatea liderilor UE.

„Am spus mereu că nu ieşim din Europa, noi avem aceleaşi valori şi nici nu putem să ignorăm provocările identificate de Comisie înaintea acestei conferinţe în ceea ce priveşte securitatea, mediul online şi mediul”, a declarat Barclay.

„În ultimii ani unii dintre actorii importanţi au acceptat cu greu că o nouă generaţie în politica Marii Britanii doreşte să gestioneze provocările prezentului, provocările pe care le analizăm la această conferinţă precum schimbările climatice, creşterea economică, dar dorim să facem acest lucru într-un mod acceptat de vecinii noştri şi oferind în acelaşi timp flexibilitate şi inovaţie”, a afirmat el.

„Noi, Marea Britanie şi UE, avem provocări comune, avem valori comune, însă după Brexit vom porni din puncte diferite – Marea Britanie nu mai face parte din UE, dar rămâne o parte din Europa”, a precizat Barclay.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă