12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMinistrul britanic al apărării către Ucraina: Marea Neagră nu îi aparţine Rusiei

Ministrul britanic al apărării către Ucraina: Marea Neagră nu îi aparţine Rusiei

Potrivit Reuters, oficialul britanic a făcut aceste declaraţii în momentul în care tensiunile în zonă rămân ridicate după capturarea luna trecută de către Rusia a trei nave ucrainene şi reţinerea echipajului acestora în Marea Neagră, pe care le-a acuzat de intrare ilegală în apele sale teritoriale, o acuzaţie respinsă de Kiev.

Gavin Williamson s-a întâlnit vineri cu omologul său ucrainean Stepan Poltorak şi a vizitat portul Odesa unde o navă a Marinei Regale britanice, HMS Echo, a andocat la începutul acestei săptămâni.

‘Motivul pentru care HMS Echo se află aici este că dorim în primul rând să ne arătăm solidaritatea faţă de Kiev şi faptul că Ucraina nu este singură’, a spus Williamson.

‘Demonstrează de asemenea dreptul nostru de a putea veni în porturi precum Odessa, pentru libertatea de navigaţie, pentru libertatea navelor de a putea opera în Marea Neagră. Aceasta nu este o mare rusească, este o mare internaţională’, a mai spus ministrul britanic al apărării.

Relaţiile dintre Moscova şi Kiev sunt extrem de tensionate ca urmare a anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 şi a susţinerii separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei de către Moscova.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă