Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nikos Kotzias  (Foto: Balkan News Agency)

Nikos Kotzias (Foto: Balkan News Agency)

Ministrul de Externe al Greciei a primit un glonţ în plic. De unde poate veni ameninţarea

Ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias, a primit o scrisoare de ameninţare ce conţinea un glonţ, a anunţat, sâmbătă, poliţia elenă, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

În ultimele luni, Kotzias a primit mai multe scrisori şi telefoane de ameninţare.

”Ultimul plic conţinea un glonţ şi o scrisoare referitoare la eforturile sale privind problema macedoneană”, a declarat un reprezentant al Poliţiei din Grecia.

În luna februarie, ministrul grec de Externe a mai primit o scrisoare de ameninţare în care se preciza că ”există trei gloanţe” pentru el.

Kotzias urmează să efectueze în zilele următoare o vizită oficială la Skopje pentru a continua discuţiile cu autorităţile macedonene în privinţa schimbării numelui fostei republici iugoslave.

Skopje şi Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO.

Grecia, care deţine drept de veto în ceea ce priveşte admiterea în ambele organizaţii, consideră că denumirea fostului stat iugoslav reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Comentarii

loading...