10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul de externe al Republicii Moldova în vizită la Berlin

Ministrul de externe al Republicii Moldova în vizită la Berlin

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu va discuta cu omologul sau german Heiko Maas, dar şi cu alţi oficiali din cadrul Bundestagului, Cancelariei Federale, Biroului Preşedintelui Federal şi Fundaţiei Konrad Adenauer.

Programul mai prevede un discurs public susţinut de şeful diplomaţiei de la Chişinău la Asociaţia Germană pentru Politică Externă despre “reformele democratice iniţiate de Guvernul de la Chişinău şi rolul UE în implementarea cu succes a acestora’.

Înainte de aceasta, la 11 septembrie, Nicu Popescu a efectuat o vizită la Moscova, unde a declarat că Republica Moldova categoric nu îşi doreşte şi nu poate reveni la discuţiile cu privire la subiectul federalizării republicii în cadrul reglementării transnistrene şi a reiterat că executivul de la Chişinău nu intenţionează să adopte iniţiative noi în relaţia cu Uniunea Eurasiatică.

În mai 2018, Republica Moldova a obţinut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, în urma demersurilor intense ale preşedintelui prorus de la Chişinău, Igor Dodon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă