8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul de interne avertizează CE în privinţa unei noi crize a migranţilor

Ministrul de interne avertizează CE în privinţa unei noi crize a migranţilor

Scrisoarea, publicată de cotidianul vienez Kronenzeitung, a fost adresată comisarului pentru migraţii, Dimitris Avramopoulos, comisarului pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, şi comisarului pentru buget şi resurse umane, Guenther Oettinger.

În text, ministrul austriac atrage atenţia că cifrele furnizate de agenţia Europol indică faptul că ‘o deplasare de mare amploare de persoane dinspre Turcia spre Europa’ este pe cale să se producă, fiind probabil ca ambele rute de migraţie – est-mediteraneeană şi balcanică – să fie traversate la fel cum s-a întâmplat în 2015 şi 2016.

Potrivit lui Kickl, în aceste zone se află deja ‘zeci de mii’ de migranţi, inclusiv câte aproximativ 5.000 în Bosnia-Herţegovina şi Serbia, precum şi circa 60.000 de solicitanţi de azil în Grecia şi în jur de 5,6 milioane de refugiaţi sirieni în Orientul Mijlociu.

Toate acestea semnalează ‘un potenţial clar al unui nou val masiv de migraţie dacă nu vor fi întreprinse acţiuni rapide’, a notat Kickl.

El le-a cerut celor trei comisari europeni să acţioneze rapid şi să trimită un semnal clar către statele UE relevante, prin ‘reconcilierea planurilor noastre respective de contingenţă’. Totodată, este deosebit de important să fie comunicat ‘ce măsuri şi iniţiative sunt pregătite de Comisia Europeană’, a adăugat ministrul Herbert Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă austriacă).

Austria este pregătită să ia ‘orice măsură disponibilă’ spre a preveni migraţia ilegală, a mai precizat Kickl. Potrivit acestuia, ţările din Balcanii de Vest şi Turcia au, la rândul lor, obligaţia de a contribui la împiedicarea deplasării migranţilor şi refugiaţilor.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă