12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul francez de Finanţe: Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia...

Ministrul francez de Finanţe: Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus

”Avem mai puţini turişti în Franţa, cu 30%-40% mai puţini decât ne aşteptam”, a declarat duminică Le Maire, participant la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din statele membre ale organizaţiei G20, care a avut weekendul trecut la Riad, în Arabia Saudită.

”Aceasta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a spus ministrul.

Infecţia cu noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuham, iat boala a omorât de atunci aproape 2.500 de oameni în China.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi a amânărilor, cererea pentru călătoriile aeriene a scăzut, ceea ce a dus la anularea a peste 200.000 de zboruri.

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, Potrivit Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene, 89,4 milioane de vizitatori au călătorit în Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din PIB-ul ţării.

Aproximativ 2,7 milioane de turişti chinezi vizitează anual Franţa, a spus Le Maire, adăugând că acest lucru nu se va întâmpla şi în 2020.

Franţa a raportat 12 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate şi un deces, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii publicat pe 22 februarie.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă