9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul german de Externe pune sub semnul întrebării participarea Huawei la reţeua...

Ministrul german de Externe pune sub semnul întrebării participarea Huawei la reţeua 5G din Germania

Din acest motiv, Germania doreşte să adauge un test de încredere la catalogul referitor la securitatea reţelei 5G, care s-a concentrat până acum pe o evaluare în funcţie de criterii tehnice, a afirmat luni Maas, potrivit Reuters.

În cadrul acestui test de încredere, autorităţile germane vor analiza dacă o companie este obligată de legislaţia ţării de origine să transmită autorităţilor aceste informaţii şi date care ar trebui să fie protejate, a afimat Mass, adăugând că ”acesta este cazul Huawei”.

Comentariile făcute de ministrul de Externe sunt cel mai puternic semnal de până acum că Berlinul doreşte să adopte o atitudine mai fermă faţă de Huawei şi că ar putea să excludă furnizorul chinez cel puţin de la anumite părţi alte reţele 5G.

Oficiali guvernamentali au confirmat luna trecută că aşa-numitul catalog de securitate  prevede criterii de evaluare tehnică şi de altă natură, dar au afirmat că niciun furnizor nu va fi exclus, pentru a crea condiţii egale pentru toţi producătorii de echipamente.

Statele Unite au amplificat presiunile asupra aliaţilor săi pentru a exclude dintre furnizori Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, afirmând că echipamentele grupului conţin ”portiţe ascunse” care ar putea permite Chinei să spioneze alte ţări.

Toţi operatorii germani sunt clienţi ai Huawei şi au avertizat că interzicerea echipamentelor acestuia ar întârzia cu ani de zile şi ar mări cu miliarde de dolari costurile pentru instalarea reţelelor 5G.

Huawei respinge acuzaţiile Washingtonului, care în luna mai a impus controlul importurilor de echipamente Huawei.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă