Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hans Klemm  (Foto: ProTV)

Hans Klemm (Foto: ProTV)

Ministrul Meleșcanu confirmă înlocuirea lui Hans Klemm din funcția de ambasador al SUA în România

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat, luni, la Palatul Parlamentului, înlocuirea lui Hans Klemm din funcția de ambasador al SUA la Bucureşti, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Meleșcanu a evitat să dezvăluie numele viitorului ambasador, dar a precizat că acesta va fi o persoană ”care vorbeşte limba română”.

"Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a declarat Meleşcanu, întrebat cine îi va lua lui Hans Klemm ca ambasador al SUA la Bucureşti.

Totodată, Meleşcanu a evitat să evalueze activitatea lui Hans Klemm.

"Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale, respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine mie, aparţine Departamentului de Stat", a adăugat ministrul de Externe.

Chestionat dacă Hans Klemm a avut intervenţii referitoare la decizii politice, Meleşcanu a răspuns: "Dânsul nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima".

Indicii referitoare la înlocuirea lui Klemm din funcția de ambasador în România au apărut încă de la sfârșitul anului trecut, iar acum două zile au fost reluate printr-o postare pe internet, în acest sens, a jurnalistului Dan Andronic.

Hans Klemm este diplomat de carieră și fusese numit ambasador în România de fostul președinte Barack Obama. Noul ambasador va fi, în mod cert, un apropiat al președintelui Trump. Potrivit unor surse neoficiale, succesorul lui Hans Klemm în funcția de ambasador la București ar putea fi Elias Wexler (67 de ani), născut la Iași, plecat din România la vârsta de șapte ani.

Potrivit site-ului repatriot.ro, Elias Wexler este CEO al companiei americane Deltrex. În ultimii 35 de ani, Elias Wexler a fost director executiv și președinte al Zero International, Inc., un grup de producție care operează fabrici și depozite din New York, Carolina de Nord, Ohio, Las Vegas, Regatul Unit, Japonia, Emiratele Arabe Unite și Chile.

Comentarii

loading...