7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalMINISTRUL RUS AL ENERGIEI A DECLARAT CĂ CEREREA DE PETROL ESTE LA...

MINISTRUL RUS AL ENERGIEI A DECLARAT CĂ CEREREA DE PETROL ESTE LA CEL MAI SCĂZUT NIVEL

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat, miercuri, că cererea globală de petrol, redusă deja cu până la o treime pe fondul crizei coronavirusului, a atins cea mai mică valoare.

Totodată, acesta a transmis că piața va fi volatilă până când acordul global asupra reducerilor de producție va produce efect de la 1 mai.

„Astăzi, probabil suntem în cea mai activă etapă a declinului cererii de petrol la nivel mondial. Conform diferitelor estimări, în acest moment declinul a ajuns la aproximativ 20-30 de milioane de barili pe zi ”, a spus Novak la o conferință online cu parlamentarii.

Alexander Novak, Ministrul Energiei, Rusia

„Acest moment este cel mai adânc în declin și nu va fi permanent. Sperăm că, pe măsură ce măsurile restrictive legate de coronavirus vor fi ridicate, cererea petrolului va crește și acest lucru va stabiliza piețele petroliere ”, a spus Novak. Organizația țărilor exportatoare de petrol și alți mari producători de petrol, conduși de Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, au convenit la începutul acestei luni să-și reducă producția combinată cu 9,7 milioane de barili pe zi în mai-iunie pentru a sprijini piața petrolului.

,,Declinul a fost rezultatul factorilor speculativi, precum și al deficitului de depozitare.” A mai continuat ALEXANDER NOVAK, Ministrul Energiei, Rusia.

Se estimează că alți producători de petrol de top, precum Statele Unite, Norvegia și Canada, se vor alătura reducerilor, care, împreună cu OPEC +, ar totaliza 20 de milioane de procente, sau aproximativ o cincime din producția globală de petrol.

Petrolul brut Brent a crescut miercuri după ce a scăzut sub 16 dolari la baril până la cel mai mic din anul 1999, susținut de perspectiva reducerilor voluntare în plus față de acordul de ieșire OPEC +. Contractul din luna mai din Statele Unite ale Americii a căzut săptămâna aceasta,luni,pe teritoriu negativ,pentru prima dată în istorie, deoarece comercianții au plătit cumpărătorii pentru a anula cumpărarea de petrol brut, din cauza lipsei de spațiu de depozitare pentru actuala livrare.

Deși OPEC + a fost de acord să reducă producția începând cu luna mai, producătorii iau deja în considerare măsuri suplimentare.
Arabia Saudită a declarat că este pregătită să ia măsuri suplimentare cu alți producători.

Irak a făcut comentarii similare. Următoarea ședință formală OPEC + este în iunie.
Rusia a mai spus că acordul ar putea fi ajustat dacă este necesar. Kremlinul a declarat ieri că este prea devreme pen- tru a trage concluzii cu privire la posibile măsuri suplimentare pentru a stopa scăderea prețurilor petrolului înainte ca acordul global convenit de grupul OPEC + să intre în vigoare. ■

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă