13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalModerna a primit fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari

Moderna a primit fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari

Banii sunt necesari pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, transmite Reuters, via News.ro.

Moderna a arătat că fondurile vor susţine studiul său clinic de fază a treia pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus.

În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioan de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

”Încurajaţi de datele din studiul de faza I, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidenii”, a declarat directorul general Stéphane Bancel într-un comunicat.

Finanţarea totală oferită de BARDA pentru vaccinul experimental al Moderna împotriva noului coronavirus, primul din SUA care va fi testat pe oameni, se ridică la circa 955 de milioane de dolari.

Vaccinul utilizează mesager ARN (mRNA) pentru a fi inoculat împotriva noului coronavirus.

Un studiu de fază a III-a, efectuat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, va începe pe 27 iulie şi va implica 30.000 de participanţi, potrivit companiei.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă