18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMoscova acuză SUA că au reţinut un cetăţean rus

Moscova acuză SUA că au reţinut un cetăţean rus

Whelan a fost arestat pe 28 decembrie de agenţi ai Serviciului federal de Securitate (FSB) din Rusia. Familia acestuia susţine că este nevinovat şi că se afla la Moscova pentru a participa la o nuntă.

MAE rus a comunicat sâmbătă că un cetăţean rus, Dmitry Makarenko, a fost reţinut pe 29 decembrie în Insulele Mariane de Nord, teritoriu neîncorporat al SUA. Makarenko a fost transferat ulterior în Florida.

“Makarenko, născut în 1979, a ajuns pe Insula Saipan cu soţia, copiii minori şi părinţii săi. A fost reţinut imediat după ce a ajuns de către personalul FBI de la aeroport”, se afirmă în comunicatul MAE rus.

Acuzaţiile lansate de ambele părţi ar putea complica şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Moscova şi Washington.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat recent că a cerut explicaţii de la Moscova în legătură cu arestarea lui Whelan, adăugând că va cere eliberarea imediată a acestuia dacă există indicii că arestarea lui este ilegală.

Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a declarat că Moscova nu este dispusă să-l extrădeze pe Whelan în schimbul eliberării cetăţeanului rus reţinut recent de SUA.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă