5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMoscova, despre sancțiunile anti - ruse: ”au devenit un ritual pentru politicienii...

Moscova, despre sancțiunile anti – ruse: ”au devenit un ritual pentru politicienii americani”

“Ne-ar plăcea foarte mult să vedem o astfel de persoană printre candidații la funcția de președinte al Americii, dar nu există motive să spunem asta, ca să fim sinceri”, a remarcat Matviyenko, răspunzând la întrebarea care îi cerea să arate care dintre candidații americani ar putea rupe impasul actual și ar putea revigora relațiile bilaterale.
Ea a reamintit poziția oficialilor ruși conform căreia Moscova va colabora cu orice președinte ales de poporul american. „Am dori să sperăm că atunci când vor trece alegerile prezidențiale din SUA și, așa cum prezic majoritatea experților, disputele post-electorale se vor soluționa iar președintele ales va reevalua, eventual, restricțiile politice, liderul SUA va realiza importanța restabilirii și îmbunătățirii legăturilor cu Rusia în sfera în care avem interese reciproce “, a remarcat vorbitorul.
Menționând faptul că tema interferențelor ruse în politica internă a SUA are destule șanse să se afle și pe agenda viitorului președinte american, senatorul a subliniat că „acest subiect este creat artificial și toată lumea din SUA s-a săturat de el”. “Cred că această carte este deja jucată. Acest lucru nu va fi cu siguranță un truc în actuala campanie electorală. Americanii sunt îngrijorați de problemele lor interne, iar acestea sunt reale și nu pot fi atribuite, așa cum se practică acum, Kremlinului”, a remarcat Matviyenko.
Subiectul sancțiunilor anti-ruse, crede ea, a devenit „un ritual pentru politicienii americani”. „Este ușor să inventăm un motiv, probabil că astfel de justificări vor fi concepute în continuare până când relațiile noastre vor fi regândite”, a menționat Matviyenko.
Vorbitorul este convins că Rusia ar trebui să nu se lase afectată de aceste sancțiuni. “Cred că sancțiunile sunt un semn de slăbiciune. Nu este un semn al unui stat puternic și încrezător. Între timp, suntem puternici, suntem o țară cu mari oportunități. Avem cei mai educați și intelectuali oameni. Avem tot ce trebuie ca să fim autonomi, încrezători și să ne dezvoltăm cu succes”, a conchis ea.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă