Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moscova ia partea regimului lui Bashar al-Assad în privința armelor chimice

Moscova ia partea regimului lui Bashar al-Assad în privința armelor chimice

Rusia a denunţat vineri 'încercările extrem de ilogice' de arunca responsabilitatea atacurilor chimice în Siria asupra regimului de la Damasc, acuzând SUA că doresc să impună o 'viziune eronată' asupra acestor incidente, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut joi Consiliului de Securitate al ONU să relanseze eforturile pentru a-i pedepsi pe responsabilii de atacurile chimice din Siria după veto-urile ruse din noiembrie privind continuarea anchetelor internaţionale, în timp ce ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a acuzat Moscova că protejează Damascul, informează Agerpres.

'Cerem partenerilor noştri din Consiliul de Securitate al ONU să facă dovadă de bun simţ şi să ofere o evaluare obiectivă a încercărilor SUA de a impune o viziune eronată a responsabilităţii pentru aceste incidente chimice în Siria', se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

În două rânduri, în noiembrie, Rusia, aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a folosit dreptul de veto în Consiliul de Securitate pentru a bloca reînnoirea mandatului experţilor internaţionali în investigarea cazurilor de folosire a armelor chimice în Siria.

Cu o lună mai devreme, anchetatorii JIM, o misiune comună de investigare creată în 2015 de ONU şi de Organizaţia pentru Interdicţia Armelor Chimice (OIAC), au constatat responsabilitatea regimului sirian. Ei au acuzat aviaţia militară siriană că a executat pe 4 aprilie 2017 un atac asupra satului Chan Cheikhoun, în care au fost ucise peste 80 de persoane.

Moscova a respins aceste concluzii, reproşând experţilor că nu merg la faţa locului şi se bazează pe martori acuzaţi că au legături cu opoziţia siriană.

Comentarii

loading...