12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalMulțimile de la clinicile din Wuhan se tem că testarea ar putea...

Mulțimile de la clinicile din Wuhan se tem că testarea ar putea răspândi din nou boala

În timp ce Wuhan, orașul chinez în care a început pandemia COVID-19, a lansat o campanie masivă de testare, unii rezidenți care se aglomerează în centrele de testare și-au exprimat îngrijorarea sâmbătă cu privire la testarea care îi poate expune la coronavirus. Transmite Reuters.
Siguranța a devenit un subiect fierbinte pentru grupurile de socializare în rândul celor 11 milioane de rezidenți din Wuhan, au declarat oamenii pentru Reuters, în timp ce aceștia se prezentau în număr mare la centrele de testare în aer liber, la clinici și alte facilități. Mulți au spus, însă, că susțin campania voluntară.
 
Autoritățile de sănătate din Wuhan au revenit la acțiuni după ce au confirmat weekendul trecut primul grup de noi infecții din orașul central din China, de când a fost scos din carantină pe 8 aprilie.
 
Noile cazuri – toate persoanele care nu au arătat anterior niciun simptom al bolii – au determinat autoritățile Wuhan să lanseze o testare în tot orașul pentru descoperirea purtătorilor asimptomatici ai virusului, urmărind să ridice nivelul de risc de COVID-19.
 
„Unii oameni și-au exprimat îngrijorarea în grupurile (social media) în legătură cu testele, care impun persoanelor să se aglomereze și dacă există vreun risc de infecție”, a spus un rezident din Wuhan care a cerut să nu fie numit, scriu jurnaliștii de la Reuters.
 
„Dar alții au respins aceste griji, spunând că aceste comentarii nu sunt susținute de guvern.”
 
Unii specialiști spun că nivelul mare de testare fără precedent indică nivelul oficial de îngrijorare. Alții spun că este un exercițiu extrem de costisitor și pun la îndoială eficacitatea acestuia.
Însă în spatele lung al cozii, aproximativ 40 de persoane s-au adunat fără îndrumări din partea oficialilor sau voluntarilor.
Locuitorii au spus că autoritățile nu le-au spus când vor obține rezultatele testelor lor.
China a confirmat 82.941 de cazuri de COVID-19 începând de vineri și 4.633 de decese. Guvernul nu include persoanele considerate a fi purtătoare asimptomatice ale virusului în evidența sa și nu publică un număr cumulativ de cazuri asimptomatice. Se arată în reportajul făcut de jurnaliștii de la Reuters.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă