9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNASA a realizat o hartă a inundaţiilor din Bahamas

NASA a realizat o hartă a inundaţiilor din Bahamas

Echipa de cercetători de la Advanced Rapid Imaging and Analysis (ARIA) a NASA a studiat informaţiile oferite de satelitul Sentinel-1 din programul european Copernicus de observare a Pământului şi a realizat harta inundaţiile din Bahamas.

Culoarea albastru deschis indică regiunile care au erau probabil inundate la momentul obţinerii datelor, la 2 septembrie.

Harta indică în special inundaţiile din zona Marsh Harbour şi din împrejurimi din Insulele Abaco din nordul Bahamas, potrivit comunicatului.

Harta cuprinde aproximativ 176 de kilometri pe 170 de kiloemetri, suprafaţă încadrată de un poligon roşu.

Autorităţile şi serviciile de intervenţii pot utiliza astfel de hărţi ale inundaţiilor pentru a identifica regiunile cu risc de inundaţii, a indicat JPL.

Ciclonul Dorian a lovit săptămâna aceasta Bahamas cu forţa unui uragan de categoria 5, maximă, şi a provocat cel puţin şapte decese, după cum a anunţat premierul ţării, Hubert Minnis, citat miercuri de DPA.

Ciclonul, retrogradat la nivel de uragan de categoria 2, se deplasa marţi seară în ritm lent către Statele Unite, însă rămâne foarte periculos, au avertizat meteorologii.

Potrivit prognozelor, uraganul se va apropia periculos de mult de Florida până miercuri seară, înainte de a urma linia de coastă din sud-estul SUA, spre statele Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord. Câteva milioane de persoane din zonele ameninţate de uraganul Dorian au primit ordin de evacuare.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă