23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNATO, informat de ambasadorii american, francez şi britanic despre loviturile aeriene din...

NATO, informat de ambasadorii american, francez şi britanic despre loviturile aeriene din Siria

SUA, Franţa şi Regatul Unit au obţinut sprijinul tuturor celorlalte ţări membre ale NATO, care urmăresc creşterea presiunilor diplomatice pentru respectarea interzicerii pe plan mondial a folosirii gazelor toxice. Potrivit surselor occidentale, forţele guvernamentale siriene au folosit un astfel de gaz sâmbăta trecută, în oraşul Douma din enclava rebelă Ghouta de est, de lângă Damasc.

După o reuniune specială a ambasadorilor celor 26 state membre la sediul din Bruxelles al NATO, secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferinţă de presă că loviturile “au redus capacitatea Siriei de a efectua noi atacuri şi în acelaşi timp au trimis un mesaj clar care descurajează atacurile viitoare”.

“Nu vom avea niciodată o garanţie completă împotriva unor noi atacuri, atâta vreme cât avem regimuri dispuse să folosească arme chimice”, a arătat el, avertizând că “armele chimice nu pot fi folosite fără pedeapsă şi nu pot fi normalizate”.

Într-o declaraţie separată, ambasadorii ţărilor din NATO au cerut Siriei, Rusiei şi Iranului să permită “accesul umanitar rapid, susţinut şi fără obstacole” în zonele afectate de conflictul din Siria, care durează de şapte ani, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă