11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalNeil Ferguson, omul de șiință din guvernul britanic, prins cu iubita căsătorită...

Neil Ferguson, omul de șiință din guvernul britanic, prins cu iubita căsătorită încălcând izolarea

Profesorul Ferguson i-a permis femeii să-l viziteze acasă în timpul izolării, în timp ce lectura publicului despre necesitatea unei distanțări sociale stricte.

Omul de știință ale cărui sfaturi l-au determinat pe Boris Johnson să plaseze Marea Britanie în carantină și-a dat demisia din poziția sa consultativă a Guvernului, marți seară, dezvălui The Telegraph pentru că a încălcat regulile de distanțare socială pentru a-și întâlni iubita căsătorită.
Profesorul Neil Ferguson i-a permis femeii să-l viziteze acasă în timpul blocajului, în timp ce lectura publicului cu privire la necesitatea unei distanțări sociale stricte pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Femeia locuiește împreună cu soțul și copiii lor într-o altă casă.
Epidemiologul conduce echipa de la Imperial College London care a realizat cercetările modelate de computer care au condus la blocarea națională, și care a susținut că peste 500.000 de britanici vor muri dacă nu vor fi impuse măsuri.
Prof. Ferguson a apărut frecvent în mass-media pentru a sprijini blocajul și a lăudat măsurile „foarte intense de distanțare socială”.
Dezvăluirea “șuetelor” ilegale va înfuria milioane de cupluri care locuiesc separat și interzise de Guvern să se întâlnească în timpul izolării, care se află acum în a șaptea săptămână.

În cel puțin două ocazii, Antonia Staats, în vârstă de 38 de ani, a traversat Londra din casa sa din sudul capitalei, pentru a petrece timp cu savantul guvernamental, supranumit profesor Lockdown (Izolării).

În vârstă de 51 de ani abia terminase o auto-izolare de două săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.
Prof. Ferguson a declarat pentru Telegraph: “Accept că am făcut o eroare de judecată și am luat o acțiune greșită. Prin urmare, m-am retras din implicarea mea în Sage [Grupul consultativ științific pentru situații de urgență al guvernului].„Am acționat cu convingerea că sunt imun, am fost testat pozitiv pentru coronavirus și m-am izolat complet aproape două săptămâni după ce am dezvoltat simptome.”Regret profund că am subminat mesajele clare în jurul necesității continue de distanțare socială pentru a controla această epidemie devastatoare. Orientările guvernamentale sunt fără echivoc și trebuie să ne protejeze pe toți.”Prima dintre vizitele doamnei Staat, luni 30 martie, a coincis cu un avertisment public al prof. Ferguson că măsurile de izolare vechi de o săptămână ar trebui să rămână până în iunie.

Doamna Staats, o activistă de campanie de stânga, a făcut o a doua vizită pe 8 aprilie, în ciuda faptului că le-a spus prietenilor că suspecta că soțul ei, un academician de 30 de ani, avea simptome de coronavirus.
Ea și soțul ei locuiesc împreună cu cei doi copii ai lor într-o casă de 1,9 milioane de lire sterline, dar se înțelege că sunt într-o căsătorie deschisă.
Ea le-a povestit prietenilor despre relația ei cu prof. Ferguson, dar nu crede că acțiunile lor au fost ipocrite, deoarece consideră locuințele ca fiind una singură.
Cu o săptămână înainte de prima escapadă, dr. Jenny Harries, ofițerul medical adjunct și Matt Hancock, secretarul de sănătate, au clarificat în cadrul conferinței de presă zilnice din Downing Street că cuplurile care nu locuiesc împreună trebuie să stea departe în timpul izolării.

Prof. Ferguson prezida Sage, al cărui sfat a ghidat răspunsul guvernului în timpul pandemiei, precum și Grupul consultativ pentru amenințările cu virusuri respiratorii noi și emergente (Nervtag), care sfătuiește ofițerul medical principal și Departamentul de Sănătate.
Grant Shapps, secretarul Transporturilor, a reamintit recent publicului că „era ilegal să fii în afara casei pentru unul din alte motive decât cele patru”. Aceste motive sunt de urgență medicală, exerciții fizice zilnice, cumpărături alimentare esențiale și anumite tipuri de muncă.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă