19.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Nemții se revoltă: Masca este doar o formă de sclavie

Nemții nu mai sunt dispuși să poarte mască și să respecte restricțiile impuse de autoritățile din Germania. La protestele ample s-au strâns 20.000 de nemți, conform estimărilor Poliției, și peste 130.000, conform estimărilor organizatorilor.

Protestatarii au afișat mesaje anti-guvernamentale și au scandat împotriva Angelei Merkel, cancelarul Germaniei. „Masca este doar o formă de sclavie”, „Sfârşitul pandemiei – ziua libertăţii”, „În Germania a ajuns pandemia de libertate”, au strigat zecile de mii de nemți nemulțumiți.

Ca formă de protest ei nu au purtat măștile obligatorii de protecție a nasului și a gurii în spațiile aglomerate și nu au respectat distanța minimă de 1,5 metri între ei în timpul marșului din centrul capitalei Germaniei.

Poliția a intervenit și i-a îndemnat cu mesaje audio pe protestatari să se disperseze iar în anumite zone au fost incidente între cei care mărșăluiau și forțele de ordine. Poliția din Berlin a anunțat că 18 dintre ofițeri au fost răniți ușor în timpul intervenției.

“Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore.”, a anunțat Peter Altmeier, ministrul federal al economiei, citat de agenția de presă DPA. Germania are înregistrate 211.000 persoane infectate cu Covid-19 și 9.154 decese.

Ultima oră
Pe aceeași temă