19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalNemţii şi francezii vor transformarea UE în Statele Unite ale Europei

Nemţii şi francezii vor transformarea UE în Statele Unite ale Europei

Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, iar acum liderul Partidului Social-Democrat din Germania, a propus la începutul lunii decembrie elaborarea unui tratat constituţional care ar transforma Uniunea Europeană în Statele Unite ale Europei până în 2025, scrie publicația Politico, citată de Mediafax.

Sondajul YouGov, realizat înainte de Craciun în rândul a șapte state europene, a găsit că 30% dintre nemţi sunt de acord cu ideea formării Statelor Unite ale Europei, ceea ce face din Germania ţara care sprijină cel mai mult planurile lui Schulz. De asemenea, 28% dintre participanţii francezi au spus că sunt de acord cu această propunere.

Cel mai mic sprijin a venit din Marea Britanie, ţară care va părăsi UE în martie 2019. Circa 10% dintre britanici au spus că vad favorabil planurile.

Nici popoarele scandinave – danezii, suedezii, norvegienii şi finlandezii – nu au fost prea entuziasmate. Între 12% şi 13% dintre respondenţii nordici au spus că ar vrea formarea Statelor Unite ale Europei.

Schulz şi-a prezentat planurile la o convenţie a partidului său şi a spus că acestea vor ajunge la statele membre. „Cele care se opun vor părăsi pur şi simplu UE”, a explicat el.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă