14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNepal: Alertă de febră dengue

Nepal: Alertă de febră dengue

2.559 de cazuri de febră dengue au fost înregistrate în Nepal începând de marţi.

Patru persoane au murit, printre acestea numărându-se un bărbat din capitala Kathmandu, care a decedat joi, a anunţat Prakash Shah, medic în cadrul Diviziei de Epidemiologie şi Controlul Bolilor.

Ministrul Agriculturii, Chakrapani Khanal, a fost diagnosticat cu febra dengue, o boală transmisă de ţânţari, şi este tratat într-un spital privat din Kathmandu, a confirmat biroul de presă al ministerului.

Shah a precizat că Guvernul a furnizat circulare tuturor administraţiilor districtelor prin care acestea erau informate să rămână vigilente.

”Ministerul de Interne a ordonat igienizarea spaţiilor publice din jurul ţării pentru a controla înmulţirea ţânţarilor care transmit boala”, a adăugat el.

Shah a adăugat că se aşteaptă ca epidemia să dureze până la sfârşitul sezonului ploios, luna viitoare.

În cazurile uşoare, virusul provoacă febră, dureri osoase şi iritaţii. Însă, în cazurile grave, poate cauza hemoragii interne fatale, inclusiv la nivelul creierului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă