10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalNepal: Patru tigri dintr-o subspecie rară au murit într-o singură lună

Nepal: Patru tigri dintr-o subspecie rară au murit într-o singură lună

Cel mai recent deces a avut loc duminică în Parcul Naţional Chitwan, situat la 120 kilometri sud-vest de Kathmandu, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Nurendra Aryal.

“Nu suntem siguri ce i-a cauzat moartea, dar avem două ipoteze. Deoarece tigrii sunt animale teritoriale, el s-ar fi putut lupta cu un rival pentru teritoriu”, a explicat acesta. “De asemenea, putea să fi existat o luptă pentru o pradă între cele două animale, ce a avut drept rezultat moartea uneia dintre ele”, a completat purtătorul de cuvânt.

Joi, responsabilii parcului au descoperit un alt tigru mort în zona tampon din jurul parcului naţional.

Potrivit lui Aryal, doi alţi tigri au murit la sfârşitul lunii trecute în pădurile din afara respectivului parc.

Aceste decese survin în contextul în care autorităţile din Nepal se pregătesc să încheie un recensământ privind numărul de tigri din zonele protejate ale ţării.

“Creşterea numărului de tigri ar fi putut cauza moartea acestor exemplare, însă va trebui să aşteptăm rezultatele”, a adăugat el.

Potrivit unui recensământ în 2013, numărul tigrilor bengalezi din Nepal era de 198, graţie legilor stricte împotriva braconajului şi a eforturilor la nivel de comunitate de conservare a acestei subspecii.

Potrivit DPA, circa 3.900 de tigri trăiesc în sălbăticie în întreaga lume.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă