Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Netanyahu a prezentat eronat cabinetului său un clip din „Pandemic”

Netanyahu a prezentat eronat cabinetului său un clip din „Pandemic”

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a prezentat, din greşeală, cabinetului său un clip din serialul „Pandemic” ca dovadă că Iranul ascunde numărul deceselor provocate de Covid-19, scrie presa israeliană.

Florin Budescu 0 comentarii

În timpul unei videoconferinţe de săptămâna aceasta, Netanyahu le-a spus miniştrilor că a văzut o înregistrare video în care autorităţile iraniene încărcau trupuri în camioane şi le aruncau la groapa de gunoi, potrivit jurnalistului Barak Ravid de la Channel 13, citat de The Independent, via News.ro.

Potrivit lui Ravid, care a discutat cu doi miniştri despre asta, Netanyahu a precizat că a primit înregistrarea de la consilierul pentru securitate naţională Meir Ben-Shabbat şi l-a transmis participanţilor la videoconferinţă.

A fost dovedit apoi că înregistrarea video era de fapt un clip din serialul „Pandemic” (2007), al Hallmark Channel. Biroul lui Netanyahu a refuzat să comenteze, dar nici nu a negat public informaţiile.

Serviciul de informaţii israelian este convins că Iranul raportează un număr mult mai mic al deceselor provocate de Covid-19 şi este de părere că acesta este de cinci ori mai mare decât înregistrarea oficială. Aceeaşi problemă a fost ridicată şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Joi a fost anunţat că Netanyahu va sta în izolare timp de o săptămână, după ce ministrul Sănătăţii, Yaakov Litzman, a fost testat pozitiv. La fel şi şeful Mossad, Yossi Cohen, şi cel al Consiliului Naţional de Securitate, Meir Ben Shabbat, care au fost în contact cu Litzman.

Netanyahu a fost testat negativ în urmă cu câteva zile.

În Israel, peste 6.000 de oameni au fost infectaţi şi au fost înregistrate 33 de decese. Autorităţile au luat măsuri stricte, inclusiv de a interzice oamenilor să se afle la mai mult de 100 de metri de casele lor.

Iranul a raportat peste 47.500 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 3.160 de decese.

La nivel global, numărul infectărilor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este de peste 1 milion. Mai mult de 52.200 de oameni au murit. Numărul celor vindecaţi a depăşit 207.000.

Citește totul despre:

#netanyahu #erori #pandemic

Comentarii

loading...