6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu acuză: Iranul are un complex nuclear secret chiar în Teheran

Netanyahu acuză: Iranul are un complex nuclear secret chiar în Teheran

„Astăzi, dezvălui pentru prima dată că Iranul are o altă bază secretă, în Teheran, un depozit atomic secret pentru stocarea masivă a echipamentelor şi materialelor destinate programului nuclear iranian”, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de agenţia Reuters.

„Dacă tot s-a verificat arhiva atomică, iranienii tocmai au devenit ocupaţi cu eforturile de curăţare a depozitelor nucleare. În urmă cu exact o lună, iranienii au transferat 15 kilograme de materiale radioactive. Ştiţi ce au făcut cu aceste materiale? Le-au depozitat în zone din Teheran, pentru a ascunde dovezile”, a spus Netanyahu.

Iranul a limitat programul nuclear, despre care susţine că este civil, în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale, în cadrul Acordului atomic semnat cu marile puteri. Israelul contestă Acordul nuclear, iar preşedintele Donald Trump a decis ieşirea Statelor Unite din acest tratat.

De la tribuna Adunării Generale ONU, Benjamin Netanyahu a cerut Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să verifice depozitul atomic din Teheran.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă