2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu amenință Iranul cu un atac direct

Netanyahu amenință Iranul cu un atac direct

Într-un discurs susţinut în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, Netanyahu a comparat acordul nuclear cu Iranul semnat în 2015 cu Acordul de la Munchen din 1938 semnat de Germania nazistă.  „Arhitecții acordului de la Munchen au fost nobili care au ales să-i dea satisfacție lui Hitler, în loc să-l înfrunte”, a spus Netanyahu.

Concesiile pe care i le-au făcut lui Hitler au deschis calea războiului. „Acei lideri bineintenționați au făcut ca războiul să fie inevitabil”, a subliniat premierul israelian.

De asemenea, acesta l-a abordat foarte agresiv pe ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, arătându-i fragmente ale unei drone distrusă de armată în spaţiul aerian al Israelului. Drona, lansată din Siria, a fost motivul bombardamentelor a 12 ținte, printre care și o bază militară folosită de iranieni.

Un avion israelian a fost doborât în timpul misiunii, folosindu-se sistemul antiaerian rusesc instalat în Siria, ceea ce a mărit tensiunile și între Rusia și Israel.

„O recunoaşteţi? Ar trebui, pentru că este a voastră. Nu ne puneţi la încercare”, l-a avertizat Netanyahu pe ministrul iranian de Externe.

Netanyahu a afirmat că Israelul va acţiona împotriva Iranului, nu numai împotriva aliaţilor Teheranului din Orientul Mijlociu, din moment ce Iranul reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa lumii.

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă