21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu, la Hebron: Evreii vor rămâne aici 'pentru totdeauna'

Netanyahu, la Hebron: Evreii vor rămâne aici ‘pentru totdeauna’

Netanyahu s-a exprimat în cadrul unei ceremonii memoriale de stat de comemorare a masacrului a 67 de evrei în 1929 de către o mulţime de arabi în oraş.

“Vom rămâne în Hebron pentru totdeauna”, a spus Netanyahu. “Nu vom deposeda pe nimeni, dar nimeni nu ne va deposeda”, a adăugat el.

Este prima dată când Netanyahu vizitează Hebronul după 1998, când a vizitat oraşul în timpul primului său mandat.

De asemenea, a fost pentru prima dată când un prim-ministru israelian a participat la un eveniment de acest fel, organizat în Peştera Patriarhilor, potrivit The Jerusalem Post.

Hussein el-Sheikh, membru al comitetului central al partidului palestinian Fatah, a criticat vizita lui Netanyahu la Hebron într-o postare pe Twitter, declarând că ea serveşte “satisfacerii coloniştilor înaintea alegerilor israeliene”.

Alegerile generale sunt stabilite pentru 17 septembrie.

Până la începutul secolului XX, în Hebron trăiau atât musulmani cât şi evrei . În urma masacrului din 1929, forţele britanice, care controlau oraşul la acea vreme, i-au evacuat pe cetăţenii evrei din oraşul vechi.

După cucerirea oraşului de către trupele israeliene în 1967, evreii s-au întors în oraşul vechi.

Hebronul este împărţit din 1998 într-o parte controlată de Autoritatea Palestiniană şi cealaltă de Israel. În partea controlată de Israel, 800 de colonişti evrei trăiesc înconjuraţi de aproximativ 50.000 de palestinieni

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă