Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Netanyahu susţine că Teheranul desfăşoară arme în Siria pentru a ameninţa Israelul

Netanyahu susţine că Teheranul desfăşoară arme în Siria pentru a ameninţa Israelul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat marţi Iranul că desfăşoară 'arme foarte periculoase' în Siria în cadrul unei campanii de ameninţare a Israelului, transmite Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Iranul ''pledează în mod deschis, zilnic, pentru distrugerea, pentru eliminarea Israelului de pe faţa Pământului şi recurge la o agresiune constantă împotriva noastră'', a declarat Netanyahu în timpul unei vizite în Cipru.

''Acum (Iranul) caută să planteze arme extrem de periculoase în Siria - cu scopul precis de a ne distruge'', a adăugat şeful executivului israelian.

Cu ocazia unei ceremonii de comemorare a celor 6 milioane de evrei ucişi în Holocaust, desfăşurată în luna aprilie, Benjamin Netanyahu a avertizat Iranul să nu pună la încercare determinarea statului evreu, comparând regimul de la Teheran cu cel nazist.

''În timpul Holocaustului, am fost lipsiţi de ajutor, lipsiţi de apărare şi fără voce. Într-adevăr, vocea noastră nu a fost auzită deloc. Astăzi avem o ţară puternică, o armată puternică şi vocea noastră este auzită printre naţiuni. ''Am un mesaj pentru conducătorii iranieni: nu puneţi la încercare determinarea statului Israel. Acestea nu sunt vorbe goale', a subliniat premierul Netanyahu.

El şi-a reiterat criticile faţă de acordul încheiat între Teheran şi marile puteri vizând împiedicarea Iranului să se doteze cu arma nucleară şi care a permis ridicarea parţială a sancţiunilor internaţionale impuse acestuia.

Comentarii

loading...