8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalNetflix solicită prelungirea licenţei în Turcia

Netflix solicită prelungirea licenţei în Turcia

Luna trecută, Turcia a acordat acestui consiliu dreptul de a supraveghea întregul conţinut online, inclusiv conţinuturile difuzate de platformele de streaming şi companiile de presă online, într-o iniţiativă care a generat îngrijorări legate de o potenţială cenzură.

Ebubekir Sahin, preşedintele RTUK, a precizat de asemenea pe Twitter că peste 600 de instituţii, inclusiv platformele locale de streaming Puhu TV şi Blu TV, au aplicat pentru obţinerea licenţei.

Potrivit stipulărilor prevăzute în noul regulament, furnizorii de conţinuturi trebuie să deţină o licenţă pentru a putea să continue să funcţioneze în Turcia şi trebuie să respecte normele impuse de RTUK.

Dacă nu respectă acele norme, ei vor avea la dispoziţie un interval de 30 de zile pentru a-şi modifica ofertele de conţinuturi sau riscă suspendarea pentru trei luni a licenţelor, care vor fi ulterior anulate. Anunţul de luna trecută nu a precizat standardele RTUK pe care furnizorii de conţinuturi trebuie să le respecte.

Criticii spun că această iniţiativă va permite guvernului să îşi sporească presiunea asupra companiilor mass-media din Turcia, care sunt în mare parte deţinute sau controlate de susţinători ai preşedintelui Tayyip Recep Erdogan şi ai partidului de guvernământ AKP.

Cele mai citite

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă