News Alert.  Fostul rege Juan Carlos I a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord

News Alert. Fostul rege Juan Carlos I a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, a fost supus sâmbătă unei intervenţii chirurgicale pe cord care s-a încheiat "cu succes", a anunţat o reprezentată a clinicii private unde a avut loc operaţia, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Rl online 0 comentarii

"Intervenţia s-a desfăşurat fără incidente", a declarat pentru presă Lucia Alonso, managerul clinicii private, situate la periferia Madridului.

"Şi, aşa cum se întâmplă de obicei pentru acest tip de procedură, pacientul a fost dus la secţia de terapie intensivă pentru un control postoperator", a adăugat ea într-o scurtă declaraţie, transmisă în direct la televiziunea publică spaniolă.

"Operaţia chirurgicală, un triplu bypass aorto-coronarian, s-a încheiat cu succes", a mai spus ea.

Intervenţia pe cord a fost programată în urma unui examen medical în iunie, a anunţat Palatul regal.

Aceasta este cea de-a 17-a operaţie chirurgicală suferită de Juan Carlos I, care a fost supus în 2010 unei intervenţii chirurgicale de extirpare a unei tumori benigne de la un plămân, potrivit presei publice.

Juan Carlos I a fost rege al Spaniei timp de aproape patru decenii, între 1975 şi 2014. El s-a retras în iunie din viaţa publică, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, Felipe.

El a continuat totuşi să apară în public în această vară, asistând la Madrid la coride şi participând în Finlanda la un concurs de navigaţie, două dintre pasiunile sale.

Comentarii

loading...