15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalNFL: Trump retrage invitaţia transmisă echipei Philadelphia Eagles

NFL: Trump retrage invitaţia transmisă echipei Philadelphia Eagles

Donald Trump este în conflict deschis de luni de zile cu jucătorii de fotbal american (NFL), care protestează faţă de violenţele rasiale în Statele Unite, apreciind chiar luna trecută că aceşti jucători “poate nu ar trebui să fie în ţară”.

Într-un comunicat emis de biroul de presă al Casei Albe se precizează că echipa a vrut să trimită o delegaţie mai mică la recepţie, dar preşedintele a declarat că cei 1.000 de fani care intenţionează să participe la eveniment “merită mai mult”.

Unii jucători de la Eagles îşi anunţaseră deja refuzul de a răspunde la invitaţia preşedintelui american.

În acest comunicat, Donald Trump declară că cei care optează să nu participe “nu sunt de acord cu preşedintele lor pentru că el insistă ca ei să stea mândri la (intonarea) imnului naţional, cu mâna pe inimă, în onoarea marilor bărbaţi şi femei din armata noastră şi a poporului ţării noastre”.

Eagles a câştigat a 52-a ediţie a campionatului National Football League în februarie, dar mulţi jucători au anunţat că nu vor participa la vizita tradiţională de la Washington în semn de protest faţă de brutalitatea poliţiei şi injustiţia rasială.

Cu toate acestea, invitaţia pentru fani este încă valabilă pentru a participa la ceea ce – potrivit lui Trump – va fi “o ceremonie diferită” pentru a onora “marea noastră ţară, a aduce tribut eroilor care luptă să o protejeze şi a intona cu mândrie imnul naţional”.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă