Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolás Maduro cheltuieşte sume imense de bani pe sacrificii ritualice

Nicolás Maduro cheltuieşte sume imense de bani pe sacrificii ritualice

Situaţia dramatică a Venezuelei face în continuare prima pagină a publicaţiilor de pe mapamond. Dar ceea ce se petrece cu preşedintele în funcţie, Nicolás Maduro, efectiv frizează patologicul.

Florin Budescu 0 comentarii

Preşedintele venezuelean în funcţie, Nicolás Maduro, a cheltuit mii de dolari din fonduri de stat pe ritualuri Santería făcute în Cuba, a declarat fostul director al serviciilor secrete din țara sud-americană, Hugo Carvajal.

Carvajal, fost șef al Direcției de contrainformații militare (DGCIM), un aliat al fostului președinte Hugo Chávez care mai târziu s-a despărțit de regimul chavist, l-a acuzat, de asemenea, pe Maduro că se prezintă în mod fals ca fiind creștin credincios.

„Cum îndrăznești să te numești creștin când îmbrăţişezi orice credință pe care o întâlnești? Ești un devotat Santero, urmașul lui Sai Baba și cine știe ce altă religie. Presupun că trebuie să justifici prin toate mijloacele toate atrocitățile pe care le-ai comis contra poporului venezuelean”, i-a transmis Carvajal lui Maduro, printr-o scrisoare deschisă postată pe Twitter.

„Oamenii ar trebui să știe că nașul tău din Secta Santería este fostul ministru Carlos Osorio. De asemenea, ar trebui să știe că ritualurile tale de sacrificiu religios, din Cuba, au fost plătite de ministrul tău de Finanțe, care a trimis cel puțin o servietă cu 500.000 de dolari, în numerar, la Havana, cu un avion PDVSA”, a scris Carvajal. PDVSA este compania de stat petrolieră venezueleană Petroleo de Venezuela SA.

Santería, cunoscută şi sub numele Regla de Ocha, La Regla de Ifá sau Lucumí, este o religie afro-americană de origine Yoruba, dezvoltată în Cuba, printre descendenţii vest-africani. Pentru venezueleni, este un simbol al colonialismului cubanez ce se manifestă acum la Caracas.

„Santería” este un cuvânt din limba spaniolă care înseamnă “venerarea sfinţilor”. Santería e influenţată de catolicismul roman, dar ritualurile de sacrificare duc mai curând cu gândul la practicile voodoo, originate în Haiti.

 

La limita patologicului

Fostul șef al DGCIM, poreclit în Venezuela “El Pollo” (Puiul) Carvajal, a emis declarația ca răspuns la un recent interviu al lui Maduro, unde acesta a spus că l-ar fi demis pe Carvajal pentru mari greşeli de conducere.

Maduro are însă un lung istoric de declaraţii aflate la limita patologicului. El a spus, de exemplu, că crede că păsările sunt reîncarnări ale unor oameni şi că acestea pot vorbi cu oamenii. „El Pollo” Carvajal a negat că ar fi fost concediat. Dimpotrivă, a spus el, Nicolás Maduro îl rugase să se întoarcă la conducerea DGCIM.

Hugo Carvajal a scris, de asemenea, că singura abatere de care poate fi acuzat a fost refuzul de a urma ordinele ilegale care îi fuseseră transmise. „Pentru un președinte ca tine, da, am avut un comportament necorespunzător. (...) Am plecat pentru că am refuzat să mă conformez nebuniei care a ieșit din capul tău gol, pentru că am refuzat să comit crimele pe care le-ai sugerat și pentru că nu am permis niciodată intrarea cubanezilor la DGCIM”, a spus el. Ce ştim cu certitudine este că Maduro e un fost şofer de autobuz, devenit apoi şoferul lui Chávez.

 

Un risc de securitate pentru Occident

De notat că în Venezuela se petrec lucruri care pentru noi, europenii, par de domeniul ştiinţifico-fantasticului. De exemplu, la Caracas există un adjunct al lui Maduro, Tareck Zaidan El Aissami Maddah, ministru al Industriilor şi Producţiei Naţionale, de religie musulmană.

Între anii 2017 şi 2018, a fost vicepreşedinte al Venezuelei. În timp ce era vicepreşedinte, El Aissami s-a confruntat cu acuzaţii privind participarea la fapte de corupţie, spălare de bani şi trafic de droguri.

Revenind, nimic ieşit din comun în privinţa apartenenţei religioase a politicianului. La formarea naţiunilor din America de Sud au participat toate neamurile Pământului, ca şi la a celor din America de Nord. Printre ele, normal, sunt şi naţiuni cu religie majoritar musulmană.

El Aissami este, probabil, un astfel de musulman venezuelean, aşa cum (dând un exemplu la întâmplare) Ara Tokatlian, mare muzician argentinian, provine din armeni fugiţi din Armenia, în timpul genocidului armean, în Egipt, la începutul secolului trecut.

Revenind la El Aissami, problema este că acest domn se pare că ar fi facilitat intrarea în Venezuela a cel puţin 120 de militanţi Hezbollah, aşa cum a scris CNN. El pare a fi un soi de naş al teroriştilor musulmani, iar ţara sud-americană ar putea deveni un fel de safe-heaven al acestora.

Membrilor organizaţiilor precum Hezbollah le este interzisă intrarea în lumea occidentală. Dar Venezuela are acest acces permis, iar militanţii ar putea să ajungă în Occident via Caracas, pentru că Tareck El Aissami le-a dat paşapoarte venezuelene.

Aşadar, ce se întâmplă în Venezuela pune în pericol securitatea globală. De notat, de asemenea, că se presupune (chiar dacă nu se ştie exact) că frumoşii munţi ai statului sud-american sunt plini cu miliţii teroriste, dintre care o parte sunt dominate de militanţi extremişti musulmani.

 

Probe fabricate

Revenind la scrisoarea publică a lui Hugo „El Pollo” Carvajal, acesta a mai scris: “Ții minte, de exemplu, ce ai sugerat să îi facem omului de afaceri Domingo Goncalves? Mi-ai spus să-l arestez fără o hotărâre judecătorească și să fabric mai târziu orice fel de probe, într-un complot care să-l țină sub arest, doar pentru că ai auzit un zvon că ar fi finanțat Opoziția”.

Fostul șef al spionilor venezueleni nu este nici el vreun înger cu aripi diafane. Se află în prezent în Spania şi luptă în justiţie cu o cerere de extrădare din partea Statelor Unite, privind taxele pe care le-ar fi perceput pentru droguri.

După ce a petrecut mai mult de un deceniu în fruntea uneia dintre agențiile principale de informații ale lui Chávez, se crede, pe de altă parte, că Hugo Carvajal deține unele dintre cele mai dăunătoare secrete ale regimului venezuelean.

Este clar că americanii vor să-l extrădeze şi să-l stoarcă de informaţii ca pe o lămâie. Comunitatea globală de intelligence este extrem de cinică.

Cazul lui Domingo Goncalves, care numai un sfânt nu este, nu e singular. Liderii Opoziţiei venezuelene sunt vânaţi, arestaţi, bătuţi, schingiuiţi, ucişi, ţinuţi sub arest cu domiciliu forţat, în timp ce inflaţia a ajuns la 1,3 milioane %

în aprilie acest an, penele de curent abundă, iar venezuelenii sacrifică papagalii din colivii şi vânează şobolanii ca să aibă ce să mănânce.

Fostul preşedinte al Parlamentului de la Caracas, Antonio Ledesma, este azilant politic la Madrid, unde a fost primit de însuşi premierul spaniol. Liderul partidului Primero Justicia, din care face parte Juan Guaido, actualul exponent vizibil al Opoziţiei, se numeşte Leopoldo López.

Avocat strălucit, absolvent de Harvard, este protagonistul unui raliu incredibil puşcărie – arest la domiciliu – puşcărie şi tot aşa. Recent, a sărit gardul în curtea ambasadorului Republicii Chile, unde este azilant.

Fostul candidat la preşedinţie, despre care se spune că ar fi trebuit să fie noul preşedinte al Venezuelei, Enrique Caprilles Radonski, este arestat şi bătut în crunta închisoare El Helicoide, din Caracas, odinioară primul mall drive-in din lume.

Soţia lui, luptătoare pentru drepturile omului, este şi ea azilantă în Spania. Evident, cei doi au o mare vinovăţie: sunt evrei, text ieftin pe care l-am mai auzit pe undeva.

Comentarii

loading...