14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalNigel Farage îi ia apărarea lui Trump

Nigel Farage îi ia apărarea lui Trump

“Se pare că Trump trăieşte tot timpul sub un atac continuu”, a declarat Farage la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare (CPAC), care se desfăşoară în aceste zile în apropiere de Washington, citează EFE și Agerpres.

Farage, care este în prezent membru al Partidului Brexit-ului, înfiinţat în ianuarie, a comentat că nu înţelege “cum este posibil ca democraţii să-i ofere o platformă unui condamnat, mincinos şi scursură precum Michael Cohen pentru a-l denigra pe preşedinte”.

Cohen, fost avocat personal al lui Trump, a fost audiat în această săptămână în Congres în trei rânduri cu privire la relaţia sa cu liderul de la Casa Albă şi la posibilele legături între echipa de campanie a acestuia şi Kremlin.

“În pofida tuturor atacurilor, avem de-a face cu un Trump care şi-a îndeplinit aproape toate promisiunile pe care le-a făcut”, a spus Farage, aplaudat de conservatorii prezenţi la reuniune.

Farage a explicat că Trump a demonstrat lumii că este “un lider puternic”, motiv pentru care “perspectivele la orizontul anului 2020 sunt promiţătoare”. El a făcut totodată o recomandare Partidului Republican: “Faceţi în aşa fel încât democraţii să pară socialişti de stânga (sic!) şi alegerile sunt ale voastre!”

În discursul său, Farage s-a referit şi la situaţia din Marea Britanie şi a deplâns faptul că premierul de la Londra, Theresa May, nu are “caracterul şi forţa” lui Trump. El şi-a exprimat totodată speranţa că Regatul Unit se va transforma într-o “naţiune independentă şi democratică” şi care să nu depindă de controlul “birocraţiei europene”. Totodată, el a prezis că “la 29 martie, orele 00:00, Regatul Unit nu va mai face parte din Uniunea Europeană”. În opinia sa, “Brexit-ul a fost cea mai mare realizare din istoria democratică a Regatului Unit”.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă