18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNiger: Atac asupra unei baze militare lasă 18 morți

Niger: Atac asupra unei baze militare lasă 18 morți

Atacul a început cu detonarea a două mașini bombă, au spus oficialii, înainte ca militarii pe motociclete să se alăture atacului.

Militanții islamici activi în regiune au mai ucis 28 de soldați nigerieni într-un atac similar din luna mai.

Nigerul urmează să găzduiască summit-ul Uniunii Africane la sfârșitul săptămânii.

Într-o declarație, Ministerul Apărării a declarat că raidul de luni a avut loc la Inates, lângă granița cu Mali.

A adăugat că, pe lângă cei 18 soldați uciși, patru lipsesc. Un camion a fost distrus de loviturile aeriene și câtiva “teroriști neutralizați”, a adăugat declarația.

Niger și alte țări din regiunea Sahel din Africa se confruntă cu o amenințare din ce în ce mai mare din partea militanților, inclusiv a grupului de stat islamic și a afiliatelor al-Qaeda.

Grupurile sunt cele mai active în Mali, dar deseori fac raiduri transfrontaliere.

Nigerul face parte dintr-o forță anti-insurgență cu cinci națiuni care operează în Sahel, care include Burkina Faso, Ciad, Mali și Mauritania.

În ciuda desfășurării forțelor franceze, americane și ONU, regiunea – inclusiv Niger – militanții continuă să opună rezistentă.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă