15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalNigeria: 88 de persoane au fost ucise de atacatori înarmați

Nigeria: 88 de persoane au fost ucise de atacatori înarmați

Atacatorii au trecut prin opt sate, omorând oameni şi provocând fuga localnicilor, a anunţat poliţia, avansând un bilanţ de 88 de morţi. Detaliile privind acest masacru au început să apară sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului din Kebbi, Abubakar Bagudu, a declarat, duminică, că atacatorii provin din Niger şi din statul vecin Zamfara şi că au furat vite şi au distrus recolte.

Atacurile armate asupra comunităţilor din regiune s-au intensificat în ultimii ani, forţând mii de persoane să fugă în Niger pe la graniţa nordică din Nigeria. Atacatorii au devenit cunoscuţi la nivel mondial pentru răpirile în masă din şcoli, cu peste 800 de elevi răpiţi din decembrie.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Kebbi, Nafiu Abubakar (foto), a dezvăluit pentru Premiul Times că poliția a trimis mai mulți ofițeri în zonele afectate.

Violenţele necontrolate au generat o criză umanitară, a precizat joi ONG-ul Medicins sans Frontieres.

Duminică, guvernatorul a promis ajutor financiar şi le-a „cerut comunităţilor din zonă să fie tolerante, ospitaliere, prietenoase şi paşnice”.

 

 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă