10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalNoaptea Cuțitelor Stângi: ANTIFA provoacă lupte de stradă în SUA, în apărarea...

Noaptea Cuțitelor Stângi: ANTIFA provoacă lupte de stradă în SUA, în apărarea victoriei lui Biden

Asaltul militanților stângii radicale a vizat mulțimea de oameni care manifesta în Piața Libertății, la est de Casa Albă, în sprijinul președintelui în funcție al Statelor Unite, susținând refuzul acestuia de a accepta înfrângerea în fața rivalului democrat Joe Biden și demersurile în justiție inițiate pentru demascarea presupuselor fraude electorale orchestrate de către democrați.
Membrii AntiFa, îmbrăcați în mod tradițional în negru, au început inițial să se împingă în masa susținătorilor lui Trump, după care au intrat într-o confruntare violentă cu aceștia, împărțind pumni și picioare chiar în momentul de debut al manifestării, acela în care începuseră discursurile organizatorilor. În încercarea de a stopa acțiunea provocatoare, suporterii lui Trump au împins contra-protestatarii departe de grupul lor, către cordoanele de polițiști care încercau să păstreze ordinea. Participanții la marș s-au îndreptat apoi către un al doilea loc programat al acțiunii, în fața Curții Supreme, acolo unde au fost așteptați, însă, de un contingent consistent de protestatari AntiFa, masat în spatele unui mare banner roz roz, pe care scria „Punch MAGA in the Face” (n.r – ”Lovește Make America Great Again cu pumnul în față!”).
Anarhiștii s-au înghesuit în spatele unei linii de polițiști în echipament de intervenție, care au format un scut uman pentru a menține grupurile separate, clamând la nivel de rezultat propriu victoria obținută de Joe Biden în alegeri (“Am câștigat!”), aruncând insulte către ”privilegiații albi care spun numai mizerii”, și scandând îndemnul “Check Your Privilege”, un mesaj adoptat în aceste luni de reprezentanții stângii radicale protestatare, prin care aceștia încearcă să forțeze un anumit tip de conștientizare publică, în sensul determinării persoanelor ”privilegiate de culoarea pielii lor” în a-și recunoaște rolul în menținerea unei societăți rasiste, clasiste sau sexiste.

Susținătorii lui Trump, bătuți pe stradă, udați cu apă și atacați cu petarde

În timp ce conflictele din timpul zilei a fost în mare măsură ținute sub control de autorități, agresiunea activiștilor AntiFa a escaladat în timpul nopții. Oficialii au declarat că 20 de persoane au fost arestate pentru diverse acuzații, inclusiv agresiune și deținere de arme. A fost raportată o înjunghiere. De asemenea, doi polițiști au fost răniți.
Videoclipurile care arată susținătorii ai lui Trump agresați de contra-protestatari au inundat rețelele sociale. Unele dintre cele mai virale imagini prezintă un incident în care trei susținători ai lui Trump, care mâncau la un restaurant situat la două străzi de Casa Albă, au fost atacați cu produse pirotehnice.

Simpatizanții președintelui Trump, atacați cu petarde de către contra-manifestanții aparținând Stângii Radicale

Videoclipul dramatic surprinde momentul în care proiectilele sunt lansate peste mese, către cei cărora le erau destinate. Mulți dintre susținătorii lui Trump au fugit la hotelul Capital Hilton după incident, iar ofițerii de la Departamentul de Poliție Metropolitană s-au aliniat în fața hotelului, sâmbătă seara, într-un efort de a împiedica activiștii anarhiști să urmărească alte persoane în interior.
Alte videoclipuri virale, postate pe rețelele de socializare, arată un participant la mitingul pro -Trump bătut și lovit cu capul de un stâlp de către agresori, un motociclist împins la pământ și udat cu apă și alte persoane alergate pe trotuare, sub tirul de sticle al agresorilor AntiFa.

Trump explodează împotriva ”gunoaielor umane ale stângii radicale”

Președintele Donald Trump a atacat sâmbătă seara evenimentele petrecute în Washington, punându-le în sarcina ”gunoaielor AntiFa” și a mijloacelor de informare care au rămas tăcute în perioada desfășurării violențelor orchestrate împotriva participanților la mitingul de susținere „Million MAGA March”.
Într-o serie de mesaje pe Twitter, înainte de miezul nopții, președintele a atribuit contra-protestatarilor calificativul de ”reziduuri umane ale stângii radicale”, redistribuind un videoclip în care apare o persoană bătută cu pumnii și picioarele pe o stradă din Washington, cu câteva ore mai devreme.

Motocliclist bătut, umilit și udat cu apă pe o stradă din Wasghington, în timpul incidentelor orchestrate de BLM și AntiFa

Președintele i-a acuzat pe activiștii Antifa că s-au întors noaptea, sub acoperirea întunericului pentru a provoca haos, susținând că mulțimea manifestanților pro-Trump i-ar fi respins pe agresori „către dealuri”, în timpul zilei.
Liderul american l-a atacat verbal și pe primarul din Washington, Muriel Bowser, susținând că democratul nu „își face treaba”, și a îndemnat în același timp forțele de poliție ale orașului să nu facă niciun compromis de la obligația de a-și îndeplini atribuțiile ce le revin.
Trump a acuzat, de asemenea, „media tăcută”, pentru faptul că aceasta a ignorat ciocnirile de la Washington, redistribuind un mesaj din partea reprezentantului republican Lee Zeldin din New York, care a invocat un „blackout total al mass-media”, în timp ce activiștii de stânga au lansat atacuri incalificabile împotriva susținătorilor lui Trump.

Poliția din Washington, reacție discretă în fața agresiunilor Antifa

Poliția din Washington nu a oferit prea multe informații în legătură cu anchetarea violențelor, prezentând un raport preliminar în după-amiaza de sâmbătă și anunțând o actualizare a acestuia în cursul zilei de duminică. Oficialii au declarat că doar 20 de persoane au fost arestate pentru diverse acuzații, inclusiv agresiune, deținere de arme, încălcarea regimului armelor, atacuri asupra ofițerilor de poliție și tulburarea liniștii și ordinii publice.
Anterior violențelor, însă, Poliția avertizase însă, în mod explicit, participanții la mitingul pro-Trump, să nu se prezinte cu arme la purtător, chiar dacă unii invocau necesitatea portului de armă pentru protejarea integrității personale. „Vedem câțiva oameni care comunică pe rețelele de socializare sugerând că vor aduce arme de foc în orașul nostru. Transportul acestora, însă, e interzis oriunde în districtul Columbia ”, a spus șeful poliției din DC, Peter Newsham.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă