7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalNoi confruntări la Ierusalim. Care este bilanțul victimelor

Noi confruntări la Ierusalim. Care este bilanțul victimelor

Filiala palestiniană a Semilunei Roşii a anunţat că 305 persoane au fost rănite în zona Moscheei Al-Aqsa, iar 205 sunt spitalizate.

Poliţia israeliană a fost nevoită să intervină din nou în zona Esplanadei Moscheilor, după ce agenţii forţelor de ordine au fost atacaţi cu pietre şi obiecte. Cel puţin 16 agenţi de poliţie au fost răniţi în violenţele produse luni.

Violenţele s-ar putea amplifica, în contextul în care urmează un marş al evreilor organizat de Ziua Drapelului Ierusalimului, un eveniment care marchează ocuparea zonei de est a oraşului în anul 1967.

În contextul tensiunilor, Curtea Supremă de Justiţie din Israel a amânat, duminică, decizia de expulzare a unor familii palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim, în cazul unui litigiu cu un grup de colonişti evrei.

Tensiunile s-au amplificat în ultimele săptămâni, la Ierusalim, în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

În urmă cu câteva zile, un elev israelian al unei şcoli teologice evreieşti a murit după ce a fost împuşcat în Cisiordania. De asemenea, un adolescent palestinian a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.

Vinerea trecută, doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal după ce au deschis focul asupra unui sediu al Poliţiei de frontieră israeliene. Tot vineri, într-un alt incident, un palestinian în vârstă de 27 de ani din Hebron a fost arestat după ce a încercat să atace mai multe persoane cu un cuţit, la Peştera Patriarhilor.

La începutul postului musulman al Ramadanului, protestatari palestinieni au atacat frecvent agenţi ai poliţiei israeliene în zona Porţii Damasc, la intrarea în centrul vechi ai Ierusalimului, din cauza restricţiilor antiepidemice. În replică, în centrul Ierusalimului au avut loc marşuri antipalestiniene ale extremiştilor religioşi evrei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă