Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intelligence online Dezvăluiri despre investițiile în apărare din Franța

Intelligence online Dezvăluiri despre investițiile în apărare din Franța

Noi investiții pentru Specialistul francez de date dark web, Aleph Network

Potrivit surselor Intelligence Online, specialistul francez în colectarea de date operaționale dark web Aleph-Networks este de așteptat să își relanseze runda de investiții în noiembrie.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Aleph-Networks a dezvoltat mai multe motoare de căutare și analiză, independente de orice API pentru a explora Web-urile Dark, Deep & Clear.

Startup-ul, care furnizează serviciul francez de informații externe, DGSE (IOL 804) și Jandarmeria națională (IOL 818) pentru operațiunile lor darkweb, este în discuții cu peste zece investitori potențiali. Pentru a nu-și supăra clienții guvernului francez, compania cu sediul la Lyon se concentrează în principal pe investitorii francezi și europeni, deși nu închide complet ușa fondurilor britanice și americane, care au în general un apetit mai mare pentru investiții în apărare.
Aleph-Networks a dezvoltat mai multe motoare de căutare și analiză, independente de orice API pentru a explora Web-urile Dark, Deep & Clear. Aceste motoare pot procesa tot felul de date OSINT în orice format, indiferent de sursă și de volum și le pot structura conform criteriilor de consultare a afacerii. Acestea permit aprovizionarea, încrucișarea datelor, informații, apariția informațiilor strategice și a semnalelor slabe, protecție și influență.
 
Runda de investiții a fost inițial lansată în 2019, dar apoi a făcut o pauză pe fondul incertitudinii economice declanșate mai întâi de mișcarea Vestelor Galbene și apoi de pandemia Covid-19. Compania a întâmpinat și alte dificultăți. Anul trecut a fost abordată de investitori ruși și chinezi, care au alertat cele două servicii de informații franceze responsabile de contraspionaj: departamentul de informații și securitate al apărării sau DRSD (Direction du Renseignement et de la Sécurité de la Défense) și serviciul de informații interne, DGSI (Direction Générale de la Sécurité Intérieure). Potrivit surselor Intelligence Online, s-a stabilit că investitorii din ambele țări au legături strânse cu guvernele lor.
 
Înainte de a relansa runda sa de investiții, Aleph-Networks a obținut finanțare de la departamentul de achiziții militare francez, DGA, programul „RAPID” de sprijin pentru inovație duală, o condiție prealabilă pentru investiții de la ACE Management, cu care firma este acum în contact. Aleph dorește, de asemenea, să-și piardă reputația de „dark web” și să se extindă în alte zone decât apărarea. A dezvoltat o nouă soluție clară de cercetare web pentru sectorul de informații corporative pe care intenționează să o lanseze luna aceasta. Noul produs va aduce gama Aleph mai aproape de firma luxemburgheză TaDaweb's (IOL 812), ceea ce înseamnă că va fi mai degrabă o soluție clară de inteligență web decât o simplă monitorizare.


Earthcube dezvoltă soluții de monitorizare bazate pe o analiză automată a informațiilor geospațiale. Earthcube le permite clienților să acceseze informații mai precise și rapide

 

Între timp, EarthCube, firma de inteligență artificială de apărare și informații care lucrează pentru serviciile de informații militare franceze, DRM (Direction du Renseignement Militaire) și pentru  mai mulți clienți străini, este, de asemenea, pregătită să închidă o rundă de investiții. Pe lângă investitorii instituționali, cum ar fi Definvest și Bpifrance, sunt așteptate și alte firme de investiții care își fac prima acțiune în sectorul apărării, pentru a indica faptul că valorile din sector încep să atragă o gamă mai largă de investitori.
 
Sunt interesați și câțiva investitori străini, inclusiv firme americane specializate în industria de informații și securitate. Așa cum a fost cazul lui Aleph, serviciile de informații franceze au fost îngrijorate pentru acest timp o vreme.


 
Context post-Covid


 
În timp ce criza Covid-19 a susținut unele operațiuni, nu a oprit în totalitate tranzacțiile de investiții. În iunie, compania de date axată pe informații Saagie a strâns un total de 25 milioane EUR într-o primă rundă de finanțare de la Crédit Mutuel Innovation, NewAlpha Asset Management, Seventure Partners, AG2R LA MONDIALE și franco-chinezii C. Entrepreneurs, iar în iulie compania franceză de sisteme de propulsie cubesat Exotrail a strâns un total de 11 milioane de euro de la Karista, IXO Private Equity, NCI-WaterStart, Turenne capital, 360 Capital Partners (de asemenea acționar la EarthCube), Irdi Soridec Gestion și Bpifrance.
 
După caratină, guvernul francez încearcă să ajute sectorul apărării prin dublarea pachetului Definvest la 100 milioane EUR, ceea ce îi va permite să crească numărul și dimensiunea investițiilor sale. Sunt de asemenea depuse eforturi pentru a obține un al doilea fond de apărare, Definnov, cu un buget de 200 milioane EUR. Al doilea fond se va concentra pe companiile mature care dezvoltă atât tehnologii de tip dual cât și transversal.

 

Palantir Technologies, compania de software a lui Peter Thiel, specializată în analiza datelor mari, a devenit un subiect de interes financiar intens pe măsură ce se pregătește să devină publică.

Dezvoltarea treptată a sectorului în Franța vine pe măsură ce gigantul în extragere de date Palantir se pregătește pentru IPO. Toate privirile sunt îndreptate către firma americană a cărei listare pe bursa din New York este așteptată la sfârșitul acestei luni. Deși datoriile Palantir se ridică la 579 milioane de dolari, veniturile sale au crescut anul trecut cu 25% la 742,6 milioane de dolari și ar putea ajunge rapid la o evaluare între 10 miliarde și 20 miliarde de dolari.

Specialistul în exploatarea datelor din Palo Alto, Palantir, este lider în operațiunile de exploatare a datelor pentru principalii săi clienți, agențiile de informații din SUA. S-a extins în domeniile finanțelor și asigurărilor și a început să lucreze cu clienți din Europa, cum ar fi agenția franceză de informații interne, DGSI.

 

Comentarii

loading...