12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalNoi probleme cauzate de Brexit

Noi probleme cauzate de Brexit

Deşi exodul angajaţilor din sectorul financiar preconizat în lunile de după votul Brexit nu s-a înregistrat, băncile şi alte companii de servicii financiare au fost reticente în privinţa investiţiilor, din cauza lipsei de certitudine în ceea ce priveşte modul în care îşi vor putea conduce afacerile, se arată într-un raport al firmei de consultanţă Z/Yen.

În urma acestor evoluţii, au beneficiat şi alte oraşe din Europa, inclusiv Dublin, Frankfurt, Amsterdam, Paris, care au atras firmele ce şi-au stabilit sedii în UE, pe fondul temerilor că dreptul de paşaport ar putea să nu fie prelungit după Brexit.

“Londra rămâne pe locul al doilea, dar semnalele pentru viitor sunt îngrijorătoare, centrele financiare din Asia şi alte centre din Europa înregistrând o creştere solidă”, a apreciat Michael Mainelli, preşedintele Z/Yen. “Incertitudinile politice, Brexitul, războaiele comerciale şi turbulenţele geopolitice cauzează multă volatilitate în principalele centre financiare globale”, a completat acesta.

Conform tendinţelor actuale, centrele financiare din Paris şi China sunt pe cale să depăşească Londra în următorii doi ani, mai arată sursa citată. În actualul clasament al principalelor centre financiare globale, Parisul a urcat mai mult de zece locuri, ajungând pe locul patru în Europa, după Londra, Zurich şi Frankfurt.

Toate oraşele din topul principalelor cinci centre financiare globale au pierdut teren în ultimele clasamente, în timp ce Shenzhen, Sydney şi Dubai şi-au îmbunătăţit poziţia.

 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă