Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nordul Spaniei afectat de aproape 50 de incendii de pădure

Nordul Spaniei afectat de aproape 50 de incendii de pădure

Peste 700 de persoane luptau duminică seară împotriva a circa 50 de incendii în nordul Spaniei, dintre care unele se suspectează că sunt de origine criminală, relatează autorităţile regionale citate luni de EFE.

Rl online 0 comentarii

"Un număr de 48 de incendii erau active la sfârşitul zilei. În cursul zilei de duminică se înregistrau 50 de incendii, 760 de persoane din diferite administraţii fiind implicate în stingerea lor", a informat într-un comunicat guvernul regional din Cantabria.

De la declanşarea primelor focare joi, în această regiune muntoasă din nordul ţării, "nici o victimă umană nu a fost raportată iar majoritatea incendiilor au avut loc în zone inaccesibile, fără să fie puse în pericol populaţia sau infrastructurile", potrivit guvernului regional.

Preşedintele administraţiei regionale, Miguel Angel Revilla, a deplâns într-un mesaj video o situaţie "frecventă", în care piromanii, profitând de vântul puternic din sud, "obişnuiesc să acţioneze".

"În cele mai multe cazuri este vorba de oameni cu mintea tulburată care atacă patrimoniul public în locuri şi zone greu accesibile... Avem dovezi că acestea au fost faptele, având în vedere că agenţii Gărzii Civile au găsit peste 30 de fitiluri confecţionate", a spus el.

Două persoane au fost arestate, potrivit televiziunii La Sexta, preşedintele Revilla precizând că nicio persoană nu este rănită şi că au fost evacuaţi doar cinci localnici.

Comentarii

loading...