22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalNordul Spaniei afectat de aproape 50 de incendii de pădure

Nordul Spaniei afectat de aproape 50 de incendii de pădure

“Un număr de 48 de incendii erau active la sfârşitul zilei. În cursul zilei de duminică se înregistrau 50 de incendii, 760 de persoane din diferite administraţii fiind implicate în stingerea lor”, a informat într-un comunicat guvernul regional din Cantabria.

De la declanşarea primelor focare joi, în această regiune muntoasă din nordul ţării, “nici o victimă umană nu a fost raportată iar majoritatea incendiilor au avut loc în zone inaccesibile, fără să fie puse în pericol populaţia sau infrastructurile”, potrivit guvernului regional.

Preşedintele administraţiei regionale, Miguel Angel Revilla, a deplâns într-un mesaj video o situaţie “frecventă”, în care piromanii, profitând de vântul puternic din sud, “obişnuiesc să acţioneze”.

“În cele mai multe cazuri este vorba de oameni cu mintea tulburată care atacă patrimoniul public în locuri şi zone greu accesibile… Avem dovezi că acestea au fost faptele, având în vedere că agenţii Gărzii Civile au găsit peste 30 de fitiluri confecţionate”, a spus el.

Două persoane au fost arestate, potrivit televiziunii La Sexta, preşedintele Revilla precizând că nicio persoană nu este rănită şi că au fost evacuaţi doar cinci localnici.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă