13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNou record de îmbolnăviri Covid la nivel mondial: 230.000 de cazuri în...

Nou record de îmbolnăviri Covid la nivel mondial: 230.000 de cazuri în 24 de ore!

La nivel mondial s-au înregistrat peste 230.000 de îmbolnăviri într-o singură zi, recordul global anterior fiind stabilit vineri, cu peste 228.000 de cazuri noi în întreaga lume. Potrivit tracker-ului Universității Johns Hopkins, care se bazează pe datele oficiale ale guvernelor, un număr total de aproape 12,9 milioane de cazuri de îmbolnăvire Covid și 568.296 de decese au fost înregistrate în toată lumea până luni. Dincolo de cifrele oficiale, îngrijorător este faptul că ratele totale reale ale infectării și deceselor globale sunt probabil mai mari, ele nefiind deocamdată evidențiate din pricina întârzierilor în raportare, definițiilor și ratelor de testare diferite dar și ca urmare a subraportărilor suspectate a se practica în unele state.
Agenția pentru sănătate a Națiunilor Unite a confirmat duminică faptul că Statele Unite continuă să se afle în fruntea listei mondiale a îmbolnăvirilor, cu peste 66.000 de cazuri noi înregistrate. Florida a anunțat duminică cea mai mare creștere a cazurilor pentru un stat american, cu 15.000 de noi îmbolnăviri într-o singură zi. California înregistrase miercuri precedentul record negativ al îmbolnăvirilor într-o singură zi – 11.694 – cel de-al treilea record american înregistrându-se în New York – 11.571 de cazuri în data de 15 aprilie. Numerele apar la sfârșitul unei săptămâni în care Florida a raportat 514 decese, în medie 73 pe zi, în vreme ce, în urmă cu trei săptămâni, statul înregistra o medie de doar 30 de decese pe zi. În Texas, încă un pacient în vârstă de 30 de ani a murit după ce a participat la o “petrecere Covid”, crezând că virusul este o farsă, a spus un oficial medical din Texas. Dr. Jane Appleby, ofițerul medical principal al spitalului metodist din San Antonio, a explicat că noul trend al organizării „petrecerilor Covid” este mult mai periculos, evenimentele nemaivizând imunizarea voluntară, ci plecând din start de la ideea că pandemia este un fals.
Conform raportului OMS, în ultimele 24 de ore cea mai mare creștere a ratei îmbolnăvirilor s-a produs în SUA, Brazilia, India și Africa de Sud.

Mexic și Filipine, noi recorduri de țară la nivelul deceselor provocate de coronavirus

Mexicul a devenit țara cu cel de-al patrulea număr de decese provocate de coronavirus la nivel mondial, depășind Italia, cu cel puțin 35.006 de morți înregistrate de-a lungul pandemiei până în prezent. Italia a înregistrat 34954 de decese. Filipine a înregistrat propriul record de o zi pentru decesele raportate, întrucât luni ministerul sănătății a confirmat 162 de noi fatalități. Un oficial a explicat însă că, din cele 162 de victime, mai mult de jumătate au murit în iunie și o treime în iulie, adăugând că ministerul se aștepta să fie raportat mai mult pe fondul eforturilor de reconciliere a datelor.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă