11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNouă carantină Covid în Marea Britanie: Restricțiile ar putea fi extinse și...

Nouă carantină Covid în Marea Britanie: Restricțiile ar putea fi extinse și după 2 Decembrie

·       Vorbind la o conferință de presă din Downing Street, Johnson a spus că un „dezastru medical și un dezastru moral” ar rezulta dacă NHS (Sistemul Național de Sănătate) ar fi depășit.
·        „Medicii și asistenții vor fi obligați să aleagă ce pacienți să trateze, cine ar primi oxigen și cine nu, cine va trăi și cine va muri”.
·       Premierul a spus: „Spitalele din sud-vest vor rămâne fără capacitate în câteva săptămâni”.
·       Johnson a spus că, deși Crăciunul poate fi „diferit în acest an, poate chiar foarte diferit”, speră ca, luând măsuri acum, familiile vor putea petrece timp împreună.
 
 
 
 
Toate puburile, restaurantele, barurile, sălile de sport și locurile de divertisment vor fi închise. Școlile, universitățile și creșele pot rămâne deschise, împreună cu supermarketurile, farmaciile și magazinele de produse alimentare. Oamenilor li se va permite să facă exerciții fizice nelimitate în aer liber. Vazanțele sunt interzise, ​​ceea ce determină linia aeriană EasyJet să anuleze majoritatea zborurilor sale.
 
Michael Gove, ministrul Cabinetului, a declarat că ar fi „prostesc” să prezicem ce se va întâmpla cu pandemia în luna următoare și a recunoscut că ,,lockdown-ul” ar putea fi prelungit.
 
Întrebat duminică în timpul unui interviu la Sky News despre posibilitatea prelungirii carantinei naționale, el a răspuns: „Da”.
 
Michael Gove a spus: „Vrem să fim într-o poziție în care putem – și cred că este probabil ca acesta să fie cazul – să avem o abordare în care, dacă reducem suficient rata infecției, putem reduce măsurile la nivel național și, de asemenea, putem reduce măsurile la nivel regional.”
 
Poziția sa a fost susținută de Keir Starmer, liderul laburist, ceea ce înseamnă că există deja un consens politic cu privire la faptul că blocajul ar putea fi necesar să fie prelungit dacă rata de transmisie nu scade.
 
Avertismentele lor au fost repetate de fostul consilier științific principal, Sir Mark Walport, care a spus că există „în mod evident o posibilitate” ca restricțiile să poată dura mai mult decât primul blocaj, care a durat șapte săptămâni :
„Blocarea nu este la fel de severă ca prima dată, așa că singura modalitate de a ști este de văzut cât de repede încep noile cazuri.
 
După cum știm, există un decalaj între dezvoltarea cazului, spitalizare și consecințele oribile ale unei boli grave sau a decesului.
 
„Este puțin probabil ca de data aceasta să coboare la fel de repede ca în timpul primului blocaj, deoarece avem școli deschise”.
 
El a spus că virusul este „sublim indiferent” față de Crăciun și că sezonul festiv nu va fi la fel de „normal”, chiar dacă rata infecției scade.
 
Sir Jeremy Farrar, directorul Wellcome Trust și membru al grupului de consilieri științifici Sage, a spus că, deși 2 decembrie a fost o țintă utilă, „pur și simplu nu cred că ne putem fixa pe ea”.
 
„Dacă infecțiile, internările în spitale și decesele nu au scăzut suficient, a spus el:„ Ar fi mult mai bine să prelungim acest blocaj cu încă câteva săptămâni înainte de perioada Crăciunului – și apoi să slăbim puțin restricțiile de Crăciun, astfel încât oamenii să se poată întâlni cu familiile lor.
 
„Este mult mai bine să faceți acest lucru decât să eliminați aceste restricții și apoi să impuneți restricții chiar mai draconice de Crăciun sau în curând în Noul An”.
 
El a mai spus că nu crede că are sens să se revină la variațiile regionale ale restricțiilor „imediat după ce acest set de măsuri mai draconice este ridicat”.
 
Michael Gove , Ministrul Cabinetului Johnson a spus că este de părere că restricțiile anunțate de Boris Johnson vor reduce valoarea R, dar a avertizat că este posibil ca oamenii să rămână acasă mai mult, dacă nu se va reduce.
 
Keir Starmer a declarat că partidul său va vota în favoarea ultimelor restricții ale coronavirusului, dar a avertizat cu privire la „costul acestei întârzieri” de carantină.
 
El a declarat pentru Andrew Marr Show de la BBC One că măsurile sunt „necesare”, dar a criticat guvernul pentru faptul că a respins cererea sa de „circuit breaker” (izolare relativ scurtă de 2-3 săptămâni) luna trecută.
 
„Blocarea acum va fi mai lungă, va fi mai dificilă, tocmai am ratat jumătate de termen și există un cost foarte uman pentru asta.
 
„În ziua în care Sage a recomandat o întrerupere, rata zilnică a mortalității a fost de 11, ieri a fost de 326, deci există un cost uman, dar măsurile sunt necesare”.
 
Premierul Johnson a declarat sâmbătă că sunt necesare „măsuri naționale mai dure” pentru a preveni moartea a câteva mii de oameni în fiecare zi, cu o rată a mortalității care depășește vârful primului val din primăvară.
 
El a spus că dacă parlamentul va aproba măsurile miercuri, acestea vor fi introduse chiar după miezul nopții joi și vor rămâne cel puțin până în 2 decembrie.
 
Anunțul a apărut pe măsură ce numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Marea Britanie a atins o etapă negativă. Peste un milion au fost diagnosticați din martie, inclusiv 21.915 sâmbătă.
 
Vorbind la o conferință de presă din Downing Street, Johnson a spus că un „dezastru medical și un dezastru moral” ar rezulta dacă NHS (Sistemul Național de Sănătate) ar fi depășit.
 
El a spus că „medicii și asistenții vor fi obligați să aleagă ce pacienți să trateze, cine ar primi oxigen și cine nu, cine va trăi și cine va muri”.
 
Premierul a spus: „Spitalele din sud-vest vor rămâne fără capacitate în câteva săptămâni”.
 
Johnson a spus că, deși Crăciunul poate fi „diferit în acest an, poate chiar foarte diferit”, speră ca, luând măsuri acum, familiile vor putea petrece timp împreună.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă