21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNoua sesiune a Consiliului ONU pentru drepturile omului dezbate atrocitățile comise recent

Noua sesiune a Consiliului ONU pentru drepturile omului dezbate atrocitățile comise recent

Directorul Consiliului ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, va susţine unul din discursurile de deschidere, la mai puţin de o săptămână după ce a denunţat atacurile asupra civililor sirieni din regiunea Ghouta de Est, controlată de rebeli, spunând că este vorba de “o campanie monstruoasă de anihilare”.

Reprezentanţii celor 47 de state membre ale Consiliului ar urma de asemenea să asiste luni şi la un discurs al secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Această sesiune anuală de primăvară a Consiliului se va încheia la 23 martie.

Anchetatorii ONU care colectează dovezi privind încălcări grave în Siria ar urma să îşi prezinte cel mai nou raport în cursul acestei sesiuni.

Reuniunea are loc la circa şase luni după recentul exod în masă al minorităţii musulmane rohingya din Myanmar, ţară majoritar budistă, exod pe care Biroul ONU pentru drepturile omului îl consideră a fi epurare etnică.

În afară de criza musulmanilor rohyngia, Consiliul ar urma de asemenea să reacţioneze la presupusele crime împotriva umanităţii comise în Sudanul de Sud, care nu au avut parte până acum de expunere foarte mare în mass-media internaţionale.

Vineri, anchetatori ai ONU au transmis că zeci de oficiali militari din această ţară în război civili ar fi vinovaţi de fapte precum scoaterea ochilor, castrare sau forţarea membrilor aceleiaşi familii să se violeze între ei, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă