11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNouă turiști au fost spitalizați după o supradoză de droguri în Australia

Nouă turiști au fost spitalizați după o supradoză de droguri în Australia

Printre victime se află cinci cetăţeni francezi, doi din Germania, un cetăţean italian şi un marocan, a relatat agenţia australiană de ştiri AAP.

Testele farmacologice au arătat că este vorba despre hioscină, un medicament care se acordă pe reţetă pentru tratamentul răului de mişcare.

Hioscina a fost singura substanţă care a putut fi identificată în amestecul chimic care a provocat supradoza turiştilor, potrivit postului de televiziune australian ABC, care citează The ChemCentre.

Cei şapte bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani au fost duşi la spital după ce au prizat substanţa într-o locuinţă din cartierul Victoria Park, din oraşul Perth, marţi la miezul nopţii.

La sosirea echipajelor de intervenţie, unii dintre aceştia se simţeau rău, iar alţii erau semi-conştienţi sau inconştienţi.

Un alt locatar care a revenit în casă şi a descoperit grupul a alertat autorităţile.

Aveau halucinaţii, se simţeau rău şi erau într-o stare de delir agitat atunci când au ajuns la spitalul Royal Perth, a precizat un medic de la departamentul de urgenţă pentru AAP. Aveau pulsul accelerat, iar trupurile lor ardeau.

Doi dintre francezi se află încă în stare critică, în timp ce o femeie din Germania este în stare stabilă, în comă indusă, a relatat postul de televiziune ABC.

Celelalte şase persoane au fost externate.

Turiştii au prizat substanţa crezând că este cocaină, dar la scurt timp au suferit paralizii parţiale şi s-au simţit său, precizează ABC.

Se pare că substanţa a sosit de la New York într-un colet care a fost expediat la adresa greşită.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă