13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNoua Zeelandă, țara fără spioni ruși

Noua Zeelandă, țara fără spioni ruși

În timp ce alte țări au anunțat că vor expulza agenți de informații ruși nedeclarați, am fost informați că în Noua Zeelandă nu există persoane care să se potrivească acestui profil. Dacă ar fi existat, am fi luat deja măsuri”, a declarat premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, citată de The Guardian.

Noua Zeelandă a condamnat atacul neurotoxic asupra fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, care se află la baza acestei decizii drastice a comunității internaționale.

SUA şi 16 ţări ale Uniunii Europene, cărora li s-au alăturat şi alte state, precum Ucraina, Canada, Norvegia sau Australia, au anunţat, începând de luni, 116 expulzări ale diplomaţilor ruşi.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a indicat că „măsuri suplimentare, incluzând noi expulzări, nu sunt excluse în următoarele zile şi săptămâni”.

Rusia vă răspunde prin măsuri similare statelor Uniunii Europene care i-au expulzat diplomaţi, a declarat pentru agenţia RIA o sursă din MAE rus.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă