19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalNoul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei promite să elibereze Brazilia de socialism

Noul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei promite să elibereze Brazilia de socialism

Fostul căpitan din armată a transmis Congresului că doreşte “un pact naţional” pentru a elibera Brazilia de corupţie, infracţiuni şi gestionarea greşită a economiei.

Bolsonaro este o persoană controversată după ce a făcut în trecut comentarii rasiste, homofobe şi misogine.

“Brazilia se va întoarce la a fi o ţară eliberată de constrângeri ideologice”, a transmis el Congresului în capitala Brasilia.

“Voi împărţi puterea într-un mod progresiv, meticulos şi responsabil”, a afirmat Bolsonaro.

Administraţia sa, a comunicat el, este “fidelă acelor brazilieni care doresc şcoli bune care să le pregătească copiii pentru piaţa muncii şi nu pentru activism politic”.

Bolnsoaro a promis că va susţine armata şi poliţia, declarând: “Motto-ul naţional este ordine şi progres. Nicio societate nu se poate dezvolta fără a respecta aceste principii”.

Privind economia, el a promis să deschidă pieţele şi să realizeze “reforme structurale importante” pentru a gestiona datoria publică.

Făcând, aparent, referire la dreptul de a deţine arme, el a afirmat: “Cetăţenii cinstiţi merită să se poată proteja”. Sâmbătă Bolsonaro a anunţat pe Twitter că va emite un ordin pentru a permite cetăţenilor care nu au dosar penal să deţină arme.

Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, a câştigat alegerile prezidenţiale la o distanţă considerabilă faţă de Fernando Haddad, liderul Partidului Muncitorilor (de stânga).

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pentru discursul ţinut marţi, declarând că SUA sunt “alături de el”.

Printre oaspeţii prezenţi la ceremonie s-au aflat Secretarul de Stat american Mike Pompeo, premierul israelian Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Ungariei Viktor Orban şi preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa.

Vorbind după discurs, el a declarat că Brazilia “se va elibera de socialism” şi de “corectitudinea politică”.

Bolsonaro a călătorit prin Brazilia într-un Rolls Royce vintage decapotabil escortat de poliţiti călare şi de membri ai forţelor de securitate, care alergau alături de maşina sa.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă