Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei promite să elibereze Brazilia de socialism

Noul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei promite să elibereze Brazilia de socialism

Noul preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, un politician de extremă-dreapta, a promis în discursul său de la ceremonia de învestire să construiască “o societate fără discriminare sau diviziune” şi să elibereze ţara de socialism şi corectitudine politică, scrie BBC.

Rl online 0 comentarii

Fostul căpitan din armată a transmis Congresului că doreşte “un pact naţional” pentru a elibera Brazilia de corupţie, infracţiuni şi gestionarea greşită a economiei.

Bolsonaro este o persoană controversată după ce a făcut în trecut comentarii rasiste, homofobe şi misogine.

“Brazilia se va întoarce la a fi o ţară eliberată de constrângeri ideologice”, a transmis el Congresului în capitala Brasilia.

“Voi împărţi puterea într-un mod progresiv, meticulos şi responsabil”, a afirmat Bolsonaro.

Administraţia sa, a comunicat el, este “fidelă acelor brazilieni care doresc şcoli bune care să le pregătească copiii pentru piaţa muncii şi nu pentru activism politic”.

Bolnsoaro a promis că va susţine armata şi poliţia, declarând: “Motto-ul naţional este ordine şi progres. Nicio societate nu se poate dezvolta fără a respecta aceste principii”.

Privind economia, el a promis să deschidă pieţele şi să realizeze “reforme structurale importante” pentru a gestiona datoria publică.

Făcând, aparent, referire la dreptul de a deţine arme, el a afirmat: “Cetăţenii cinstiţi merită să se poată proteja”. Sâmbătă Bolsonaro a anunţat pe Twitter că va emite un ordin pentru a permite cetăţenilor care nu au dosar penal să deţină arme.

Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, a câştigat alegerile prezidenţiale la o distanţă considerabilă faţă de Fernando Haddad, liderul Partidului Muncitorilor (de stânga).

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pentru discursul ţinut marţi, declarând că SUA sunt “alături de el”.

Printre oaspeţii prezenţi la ceremonie s-au aflat Secretarul de Stat american Mike Pompeo, premierul israelian Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Ungariei Viktor Orban şi preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa.

Vorbind după discurs, el a declarat că Brazilia “se va elibera de socialism” şi de “corectitudinea politică”.

Bolsonaro a călătorit prin Brazilia într-un Rolls Royce vintage decapotabil escortat de poliţiti călare şi de membri ai forţelor de securitate, care alergau alături de maşina sa.

Comentarii

loading...