Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Noul șef al Pentagonului îi mulțumește Germaniei pentru că a găzduit trupele americane

Noul secretar american al Apărării, Lloyd Austin, numit de președintele Joe Biden, a purtat o convorbire prin telefon cu ministrul german al Apărării, Annegret Kramp - Karrenbauer.

Mihai Diac 0 comentarii

Noul secretar american al Apărării, Lloyd Austin, numit de președintele Joe Biden, a purtat o convorbire prin telefon cu ministrul german al Apărării, Annegret Kramp Karrenbauer.

În această convorbire, oficialul SUA a mulțumit Germaniei pentru faptul că găzduiește pe teritoriul ei trupe ale Statelor Unite, anunță, joi, agențiile internaționale de presă.

Este evident că această atitudine marchează intenția Administrației Trump de a îmbunătăți relațiile dintr SUA și Germania, care se răciseră pe timpul președintelui Trump.

Totuși încă nu e clar dacă SUA vor mai retrage o parte din contingentul aflat în Germania, așa cum planificase președintele Trump. Fostul lider de la Casa Albă dorea să retragă din Germania circa 12.000 de militari, adică aproximativ o treime din efectivul total (34.000 de oameni). Dintre cei 12.000 de oameni care plecau din Germania, circa 6000 ar fi urmat să fie repoziționați pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România.

Comentarii

loading...